Măsuri de securitate mai stricte pentru cei care călătoresc în America

Andrei Beldiman, 13 apr.. 2018

Începând de vara aceasta, călătorii care zboară cu avionul către Statele Unite ale Americii vor fi nevoiți să respecte măsuri de securitate mai stricte.

Conform Agerpres cei care călătoresc cu avionul pe teritoriul SUA vor trebui, începând din vara aceasta, să respecte măsuri de securitate mai stricte. Aceste măsuri îi obligă să scoată alimentele din bagajele de mână, înainte ca ele să treacă prin controlul cu raze X, relatează vineri AFP.

Autoritatea americană a transporturilor, TSA (Transportation Security Administration), a anunţat joi că produsele alimentare ar putea complica citirea cu raze X.

Astfel acestea vor trebui scoase din bagaje înainte de a trece prin scanner, aşa cum este şi cazul laptopurilor.

„Agenţii TSA vor putea cere călătorilor să scoată din bagajele de mână mai multe lucruri, precum alimente sau obiecte care pot supraîncărca genţile.”, a explicat TSA într-un comunicat.

Noile măsuri încep deja să fie aplicate pe unele aeroporturi americane. Acest fapt prelungeşte timpul de şedere la trecerea prin pasajul de securitate.

Administrația Securității Transporturilor din Statele Unite ale Americii a citat în acest sens pericolul reprezentat de anumite grupări teroriste, precum Statul Islamic, pentru a justifica această decizie.

Măsurile de securitate mai stricte sunt de înțeles având în vedere situația tensionată creată de președintele american, Donald Trump. Administrația lui a adus un val de teamă și frustrare în rândul americanilor. Mai întâi imigranții au fost cei luați în vizor, apoi minoritățile sexuale și etnice. Sistemul este într-o perioadă foarte instabilă, după cum mulți specialiști afirmă. În ultimele zile mesajele postate pe twitter de președintele american, vis a vis de eventuala bombardare a Siriei, au adăugat un nou strat de teamă în rândul tuturor.

Citiți și:

← Close