Aerosmurf este al 5-lea ambasador al companiei Brussels Airlines

Compania Brussels Airlines a desfășurat un concurs care le-a dat ocazia pasionaților de design să trimită ideile lor pentru noul avion cu rolul de ambasador al companiei în jurul lumii.

Sursa: brusselsairlines.com

După 7 luni, 1415 idei și 14 zile de pictat, al 5-lea avion ambasador al Companiei Brussels Airlines a fost gata.

Pe 24 martie, avionul care poartă designul realizat de italianca Marta Mascellani, a fost gata pentru a da ochii cu publicul și presa. Ideea designului a fost aleasă de public. Aceasta are ca temă centrală celebrele desene animate The Smurfs (Ștrumfii).

Sursa: brusselsairlines.com

Noul avion A320 numit Aerosmurf este al 5-lea de acest tip.

Face parte din seria de 5 avioane cu design special, care onorează numele mari din Belgia. Ștrumfii sărbătoresc 60 de ani în 2018 și sunt unele dintre cele mai iubite serii de desene animate din Belgia. Începând cu 25 martie, Aerosmurf va aduce lumea în Belgia și ce e mai bun în Belgia în lume. Se alătură celorlalte 4 avioane de acest tip, Rackham (Tintin), Magritte, Trident (Red Devils) și Amare (Tomorrowland).

Sursa: brusselsairlines.com

“Pentru a proiecta cel de-al 5-lea avion iconic am vrut să întrebăm publicul ce își doresc să vadă că zboară ca ambasador al Belgiei. De aceea am lansat anul trecut un concurs la care toți participanții care iubesc Belgia, fiecare entuziast și fiecare designer ar putea participa prin trimiterea ideii sau a planului pentru avion. Și am primit o cantitate covârșitoare de idei, care au inclus de la cartofi prajiti până la saxofon.”

A afirmat Tanguy Cartuyvels, VP Marketing în cadrul Brussels Airlines.

Designerii studioului Peyo au adaptat designul Martei pentru a se potrivi cu fuselajul rotund al unei aeronave.

Rezultatul este un avion cu 19 ștrumfi, pasageri și echipaj, care interacționează unul cu celălalt. În cockpit o găsim pe Smurfette, pe post de căpitan, și pe Papa Smurf, ca și copilot. Designul conține detalii belgiene, reprezentând multe alte idei care au fost prezentate în timpul concursului. În partea stângă, Harmony Smurf interpretează imnul național belgian pe saxofon – o invenție belgiană – alături de un alt ștrumf care cântă la armonică, referindu-se la celebrul muzician belgian Toots Thielemans.

Sursa: brusselsairlines.com

Pe partea dreaptă a avionului, un ștrumf, care face parte din echipaj, servește cartofi prăjiți și vafe belgiene pasagerilor. Aerosmurf are, de asemenea, doi pasageri secreți, Gargamel și Azrael, care încearcă să scape printr-o trapă din burta avionului.

Pentru pasagerii care zboară cu Aerosmurf experiența continuă în interiorul avionului.

Există urme ale picioarelor ștrumfilor pe podea, în timp ce un film cu Ștrumfii și muzică din desenele animate cu ei completează experiența.

Sursa: brusselsairlines.com

Conduși de specialistul André Eisele, 14 artiști au lucrat timp de 14 zile, non-stop, pentru a desena manual avionul de 11 metri înălțime și 37,56 metri lungime.

Au folosit 28 de culori, 420 de litri de vopsea, 24.000 de metri de bandă de mascare și 4.500 m² de hârtie de mascare. Aerosmurf va face parte din flota Brussels Airlines până în 2023.

Sursa: brusselsairlines.com

În calitate de câștigătoare a concursului, Marta Mascellani a urmărit procesul de creare a avionului din spatele cortinei. Sâmbătă ea a stat în primul rănd la dezvăluirea avionului. Iar duminică a zburat cu Aerosmurf acasă, la Milano. În cabina de pilotaj s-a aflat fratele său Lorenzo, care este pilot la Brussels Airlines.

“Este uimitor să văd cum au făcut ca designul meu să devină realitate. Desenul este o pasiune a mea și să văd designul meu pe un avion care va zbura în jurul Europei este un mod minunat de a împărtăși acea pasiune cu lumea.” a afirmat Marta.

Ce părere aveți despre Aerosmurf?

Descoperiți:

← Close