Târgul European al Castelelor la Hunedoara

Andrei Beldiman, 28 mai. 2018

Weekend-ul trecut a avut loc Târgul European al Castelelor la Hunedoara. Cele mai bune oferte turistice din portofoliul a 23 de castele şi muzee din România, Austria şi Ungaria au fost prezentate publicului.

Târgul European a avut loc la Castelul Corvinilor din Hunedoara în timpul zilelor de 26 și 27 mai.

„Este un eveniment unic în România, care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa. Castelul Corvinilor, gazda acestui eveniment, este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Iancău.

Citiți și despre cele mai frumoase castele de lângă Lisabona.

Din România au fost prezente la târg, printre altele, Castelul Corvinilor, Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, Castelul Bran, Palatul Culturii din Iaşi. Din străinătate au fost prezente Regiunea Istorică Szombathely (Ungaria) şi Castle Road Association (Austria).

Citiți și despre Castelul Neuschwanstein, o destinație de vis la poalele Alpilor.

Târgul a fost organizat în Sala Dietei şi în Sufrageria Bethlen de la Castelul Corvinilor, informează Agerpres. Turiştii care au vizitat castelul au avut posibilitatea de a vedea şi lupte ale cavalerilor medievali, dansuri ale domniţelor, lecţii de tir cu arcul sau lecţii de spadă.

Târgul European al Castelelor a fost organizat de Primăria Hunedoara şi Muzeul Castelul Corvinilor şi s-a aflat la ediţia a patra.

Purtătorul de cuvânt al primăriei din Hunedoara a afirmat că numărul turiştilor care vin la castel a început să crească în ultimele săptămâni din martie. Vizitatorii provin atât din ţară, cât şi din străinătate. Astfel, în primele trei luni ale acestui an, sălile Castelului Corvinilor au fost vizitate de 25.700 de turişti, cei mai mulţi, 13.346 persoane, fiind consemnaţi în luna martie.

Anul trecut, Castelul Corvinilor a fost vizitat de 333.334 de turişti.

Cetatea Hunedoarei a devenit castelul celui mai strălucit rege al Ungariei medievale, Matia Corvin.

Conform site-ului oficial www.castelulcorvinilor.ro, monumentul are un farmec aparte datorită stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.

← Close