Destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de 1 mai și Rusalii

Românii care călătoresc în vacanța de 1 mai și Rusalii vor economisi în medie 27% pentru zboruri.

Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie, momondo.ro, a analizat căutările de zbor preferate ale românilor.

Cele mai populare destinații la început și la final de mai sunt capitalele europene.

Un număr mai mare de români aleg să-și petreacă mini vacanța de 1 mai și Rusalii în destinații internaționale. Comparativ cu 2017 călătorii manifestă un interes mai mare pentru capitalele europene. Față de același moment în 2017 cea mai mare creștere este pentru zborurile cu plecare din București.

Sursa: Royal Caribbean

Românii care au căutat oferte de călătorie în perioada 28 aprilie – 2 mai 2018 au avut în vedere marile capitale europene. Cu 34% mai multe căutări anul acesta față de 2017, Roma este destinația principală către care mai mulți români merg în weekendul cu 1 mai. Pentru cei în căutare să scape de aglomerație și să descopere un loc inedit, vă recomandăm Matera.

Sursa: IamExpat

Pe locul doi în topul căutările efectuate pentru un zbor dus-întors la început de mai se află Amsterdam. Iată care sunt cele mai bune cartiere unde să vă cazați în capitala Olandei.

Sursa: Hotel La Casa del Sol

Deși pentru aceeași perioadă a anului trecut, locul al doilea era ocupat de Barcelona, capitala catalană rămâne în continuare una dintre principalele puncte de interes pentru călătorii. Descoperiți cum am petrecut un city break de vis în Barcelona.

La finalul lunii mai sunt două zile naționale libere, de Rusalii, 27 și 28 mai. Mai mult, acestea pică în apropierea zilei naționale de 1 iunie. Astfel există o a doua oportunitate de a călători pentru un weekend prelungit sau chiar o săptămână.

Echipa momondo.ro a analizat căutările efectuate de către călătorii români în perioada 26 mai – 3 iunie 2018. Preferințele acestora pentru petrecerea concediului în afara granițelor țării sunt asemănătoare cu cele pentru 1 mai.

Mai mulți călători români zboară către Roma și Barcelona de Rusalii, iar top 3 este completat de „orașul luminilor”, Paris.

Cei mai mulți călători români care vor petrece un weekend prelungit de 1 mai în afara țării pornesc la drum de sâmbătă, 28 aprilie. Aproximativ 82% dintre ei plănuiesc să călătorească în această zi și să se  întoarcă pe 1 mai în țară.

Pentru concediul de Rusalii, cea mai aglomerată zi în aeroporturile din România va fi 26 mai, când cei mai mulți români au ales zborul către capitalele europene. Majoritatea dintre aceștia revin în țară după o săptămână, pe 3 mai.

Când vine vorba de costurile pentru un zbor dus-întors către aceste destinații la început de mai, acestea sunt, în medie, între 130 de euro și 206 euro.

Cei care au în plan să plece către marile capitale luna următoare, dar nu și-au rezervat încă zborul, pot face asta la costuri mai mici la final de mai, de Rusalii.

Sursa: Banatul Azi

O călătorie la Roma este ușor mai scumpă anul acesta (130 de euro), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea rămâne cea mai ieftină destinație din top. Mai mult, zboruri și mai ieftine, cu până la 27%, către această destinație sunt la finalul lunii mai. Parisul este cea mai scumpă destinație din top. Anul acesta a devenit o destinație și mai scumpă la început de mai (206 euro), față de aceeași perioadă a  anului precedent. Cu toate acestea, un zbor către Paris spre finalul lui mai 2018 poate fi, în medie, cu 15% mai ieftin decât la început de lună.

Prețurile menționate au fost identificate pe site-ul momondo.ro în aprilie 2018 pentru zborurile dus-întors, la clasa Economy, cu plecare din București, pentru călătorii efectuate în perioadele 28 aprilie-2 mai 2018, 26 mai – 3 iunie 2018 și analizate în comparație cu cele efectuate în perioadele 29 aprilie-3 mai 2017 și 27 mai – 4 iunie 2017, pentru fiecare destinație în parte.
Aceste prețuri pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile.

Informații furnizate de echipa Momondo.ro.

← Close