Descoperiți Livraria Lello – cea mai frumoasă librărie din lume

Livraria Lello din Porto, Portugalia nu este librăria dvs. obișnuită. De fapt, ar putea fi chiar cea mai frumoasă librărie din lume. Veți fi captivat de librăria veche de secole, cu detalii arhitecturale art-nouveau și neo-gotice.

Sursa: Nat Geo Traveller India

Se spune că celebra autoare a cărților Harry Potter, J.K. Rowling, obișnuia să vină aici în mod frecvent, atunci când a trăit în Porto.

Situată la doar cinci minute de mers pe jos față de centrul orașului Porto, această librărie datează din 1906. A fost proiectată de arhitectul Xavier Esteves. Veți fi imediat surprinși în timp ce intrați în librărie. Detaliile cu care este ornată scara roșie, regală și ferestrele cu elegante vitralii, fac librăria să semene mai mult cu o biserică decât cu un magazin.

Căutați comori într-una dintre cele mai vechi librării din Portugalia. Veți înțelege de ce apare constant în fruntea topurile celor mai importante librării din lume. Urcați pe scara sa spirală la etajul al 2-lea. Admirați pereții pictați din podea până la tavan, texturile bogate din decorul său complicat și colecția impresionantă de cărți.

Sursa: Wikipedia

Priviți cu atenție și veți vedea că stâlpii sunt decorați cu basoreliefuri de bronz.

Acestea sunt portretele diferitelor personalități literare portugheze. Urmăriți cum personalul din librărie pune la loc, fără efort, cărți, ajutându-se de scări care se mișcă dintr-o parte în alta. Apoi, ridicați-vă privirea la tavanul spectaculos din sticlă. “Vecus in Labore” sau “Onoare în muncă” este scris peste designul sticlei si este motto-ul magazinului.

Petreceți o după-amiază răsfoind cărți din colecția de lucrări de ficțiune și non-ficțiune portugheză, în engleză și franceză. Imaginați-vă cât a inspirat interiorul acestui loc operele lui Rowling în crearea bibliotecii din Hogwarts, Harry Potter. Rowling a trăit în cel de-al doilea cel mai mare oraș al Portugaliei, în anii ’90, și a predat engleza aici. Si-a petrecut timpul scriind “Harry Potter și Piatra Filozofală” în Cafeneaua Majestic, aflată în apropiere.

Sursa: Pinterest

După ce ați explorat Livraria Lello, opriți-vă la mica cafenea pentru a vă bucura de o selecție bogată de sortimente de cafea, vinuri și trabucuri. Relaxați-vă și citiți în liniște cărțile achiziționate de la probabil cea mai frumoasă librărie din lume.

Ce alte librării din lume v-au impresionat în mod deosebit?

← Close