Descoperiți cele mai mari centre de shopping din lume

A merge la shopping este una dintre cele mai populare activități la nivel global. Pentru pasionații de călătorii cumpărături au realizat o listă cu cele mai mari centre de shopping din lume.

Sursa: Википедия

1. New South China Mall – Dongguan, China

Mallul New South China este cel mai mare centru comercial din lume. Acest mall a fost deschis în 2005, dar a fost mai mult vacant de atunci. Este împărțit în mai multe zone care sunt modelate după orașe, regiuni și țări internaționale. De exemplu, în interior există o replică a Arcului de Triumf din Paris și a Clopotniței Catedralei Sf. Marcu din Veneția. În ciuda lipsei de magazine și de cumpărători, clădirea masivă se umple încet cu magazine, restaurante și locuri de divertisment. Soarta acestui mall este încă în aer, dar merită o vizită pentru a vedea ce se întâmplă.

Sursa: Thousand Wonders

2. CentralWorld – Bangkok, Thailanda

Bangkok este cunoscut ca o destinație de top pentru cumpărături, iar CentralWorld este cel mai mare mall din Thailanda. Clădirea adăpostește un hotel și un turn de birou, iar zona comercială a fost extinsă la 550.000 de metri pătrați în 2006. Veți găsi de toate, de la buticuri de îmbrăcăminte de marcă până la librării, produse alimentare și piese de mobilier de renume. Sculpturi ale artiștilor renumiți pot fi găsite în întregul mall.

Sursa: ListOTop

3. Persian Gulf Complex – Shiraz, Iran

Acesta este un mare centru comercial din Iran care are 2.500 de magazine pe o suprafață de 450.000 de metri pătrați. Pe lângă magazine, veți găsi și un hotel cu 262 de camere, piscine interioare și în aer liber, un teren de tenis, două parcuri de distracții, o pistă de bowling, un centru de convenții și chiar un helipad.

Sursa: KarryOn

4. Dubai Mall – Dubai, UAE

Orașul Dubai este cunoscut pentru arhitectura impresionantă. Nu ar trebui să fie nicio surpriză faptul că unul dintre cele mai mari mall-uri din lume se află aici. Cu un spațiu închiriat de 3,77 milioane de metri pătrați și peste 1.000 de puncte de vânzare cu amănuntul, mall-ul a primit în ultimul an peste 80 de milioane de vizitatori. Are obiective să primească peste 100 de milioane de vizitatori pe an în viitorul apropiat, datorită unei expansiuni masive. Există, de asemenea, mai mult de 200 de magazine de produse alimentare și băuturi, un acvariu și o grădină zoologică subacvatică, un parc tematic interior, cinematografe și un patinoar de dimensiuni olimpice.

Sursa: Expedia

5. West Edmonton Mall – Edmonton, Alberta, Canada

Cel mai mare mall din America de Nord este West Edmonton Mall din Alberta. Conceptul acestui mall a fost inspirat de bazarele tradiționale din Persia, unde cumpărăturile și divertismentul se găseau în același loc. Mall-ul are o suprafață de 5,3 milioane de metri pătrați, dimensiunea unui oraș mic și este acreditat ca grădină zoologică. Mai mult de 800 de magazine, 100 de săli de mese, două hoteluri și nouă atracții sunt situate aici. 30,8 milioane de vizitatori îi trec pragul în fiecare an.

Care este cel mai impresionant centru de shopping pe care l-ați vizitat până acum?

← Close