Cele mai frumoase 5 orașe din Marea Britanie, pentru o vacanță de neuitat

Anglia este o țară bogată în istorie și plină de destinații fascinante. De la misterul vechiului Stonehenge la arhitectura modernă de-a lungul râului Tamisa, Anglia are o gamă largă de atracții pentru vizitatorii din întreaga lume. Descoperiți cele mai frumoase 5 orașe din Marea Britanie.

Sursa: Shutterstock

5. Bristol

Bristol a fost întemeiat în 1155. De atunci a atras turiștii printr-o colecție extraordinară de repere, atracții și muzee. Începeți vizita dvs. în Orașul Vechi, unde încă există ziduri ale orașelor medievale. De o frumusețe aparte este St. Nicholas Market, unde puteți cumpăra produse locale și deserturi internaționale delicioase, într-o piață istorică acoperită cu sticlă. Dacă sunteți un fan al culturii, nu ratați un spectacol la Old Vic Vic, unul dintre cele mai cunoscute teatre din toată Anglia.

Sursa: Shutterstock

4. Chester

Chester este amplasat în nord-vestul Angliei. Este un oraș fermecător cu origini romane. Catedrala din Chester este o structură uimitoare, una dintre puținele care au supraviețuit lui Henry al VIII-lea. Călătoriți în timp, explorând unele repere din Chester, cum ar fi zidurile vechi sau ruinele unui amfiteatru enorm. Vizitați Grosvenor Park, o grădină victoriană tradițională din secolul al XIX-lea, perfectă pentru picnicuri, plimbări și relaxare.

Citiți și despre destinațiile populare ale românilor pentru vacanța de vară 2018.

Sursa: Shutterstock

3. Durham

Orașul englez Durham este cunoscut pentru campusul universitar și arhitectura sa romană, iar cele două sunt în mod clar legate. Castelul Durham, construit în secolul al XI-lea, servește acum ca cea mai veche locuință studențească din lume. Nu puteți să nu vizitați Catedrala Durham, care are un turn uimitor, un design normand și intrare gratuită pentru toți vizitatorii. Grădina Botanică din apropiere este o atracție favorită pentru iubitorii de natură, iar grădinile oferă o gamă uimitoare de plante pe tot parcursul anului.

Sursa: Shutterstock

2. York

Orașul York este o destinație cu adevărat străveche și se mândrește cu o colecție impresionantă de vestigii arhitecturale care datează din epoca romană, medievală și chiar vikingă. Un tur al numeroaselor ruine este o modalitate minunata de a cunoaște istoria orașului York. Unul dintre locurile de top este York Minster, o catedrala care datează din secolul al VIII-lea. Recomandăm și colecția incredibilă de la Centrul Viking JORVIK, unde puteți vedea recreații a vieții de zi cu zi din epoca vikingă, din zonă.

Citiți și despre cele mai populare atracții turistice pentru vacanța de vară 2018, în Bulgaria.

Sursa: Shutterstock

1. Londra

Londra este centrul politic, financiar, cultural și de cumpărături din Anglia. Rămâne cel mai impresionant oraș de pe teritoriul Marii Britanii. Este greu să recomandăm doar câteva dintre atracțiile capitalei pentru că acestea sunt atât de numeroase și impresionant si le găsiți la tot pasul. Vizitatorii care ajung în Londra pentru prima dată trebuie să facă din cartierul Westminster o prioritate. Westminster găzduiește strada Downing, reședința primului ministru, precum și casele parlamentului și faimoasa mănăstire Westminster. De asemenea, în Westminster veți găsi și una dintre cele mai cunoscute structuri din lume, Palatul Buckingham.

Vacanță frumoasă! Cheerio!

← Close