Cele mai bune tururi culinare în 2018

Dacă mâncarea este pasiunea ta, atunci această listă cu cele mai bune tururi culinare este ideală. Nu vei simți cu adevărat experiența culinară a unei destinații până când nu încercați mâncarea.

Sursa: Shutterstock

1. Gustați pizza, brânzeturi și cannoli în Sicilia

De la caponata (o vânătă cu salată de măsline) până la cannoli, Sicilia este plină de surprize culinare delicioase. Încercați o felie de sfincione (pizza locală) pe străzile din Palermo. Descoperiți cum aromele arăbești au influențat gastronomia siciliană în timpul unui curs de gătit în Trapani. Degustați vinuri în Marsala, brânză în Ragusa și produse proaspete în regiunea Etna.

Sursa: Geckoes Lodge

2. Vizitați fermele locale și încercați un prânz cu ciocolată, în Costa Rica

Costa Rica este cunoscută pentru frumusețile naturale. Dar bucătăria din zonă vă va da încă un motiv să vă îndrăgostiți de ea. Alegeți un itinerariu care vă va purta pe plantațiile de cafea și la fermele de ananas. Înscrieți-vă la un curs de pregătit cocktailuri, mergeți să luați cina cu localnicii sau optați pentru un  cooking workshop la baza Vulcanului Arenal. Dați-vă voie să aveți un prânz pe bază de ciocolată după un safari care vă va dezvălui unele dintre cele mai frumoase priveliști din Costa Rica.

Sursa: Shutterstock

Citiți și despre Varanasi – un loc sacru și spectacular.

3. O aventură culinară autentică, în India.

Culorile și agitația Indiei se reflectă în diversitatea culinară. Încercați kulfi falooda (un desert cremos) în Delhi și kachori (pâine prăjită cu linte și alte legume) în Jaipur. Mumbai te invită să guști diverse arome la buticurile de pe străzi. Vizitați Taj Mahal și absorbiți atmosfera locală.

Sursa: Shutterstock

4. Savurați aromele Marocului

Prima dată când veți gusta un tagine marocan (tocană), vă veți dori să știți cum este făcut. Pentru că este atât de delicios încât veți vrea să-l pregătiți și acasă. Descoperiți aromele Marocului în plimbări pe lângă moschei frumos decorate și riad-uri, case tradiționale.

Citiți și despre cele mai pitorești sate din Provence.

Sursa: Shutterstock

5. Trăiți viața bună în sudul Franței

Vinuri fine, produse de patiserie delicioase, plimbări relaxante într-un decor pitoresc de țară, sub razele soarelui, cum să nu iubești sudul Franței? Alegeți să luați lecții de gătit în Avignon. Vizitați piețele locale și vinăriile. Palatul Papal este de neratat. Mergeți pe urmele lui Vincent van Gogh și descoperiți frumusețea din Provence.

Care dintre aceste tururi culinare v-a atras atenția?

← Close