Enjoy

Carnavalul de la Veneția, cum să aveți o experiență completă în timpul cele mai mari sărbători venețiene a anului

Turiștii de pretutindeni se vor aduna în februarie în Veneția pentru a se bucura de cea mai mare sărbătoare a orașului. Carnavalul de la Veneția este prilejul ideal pentru a admira tradiții și costume, măști și muzică, pe străzile unuia dintre cele mai romantice orașe din lume.

Ce este și unde are loc?

Carnavalul are loc în fiecare an în săptămâna de dinaintea sărbătorii Lăsata Secului. Este cea mai mare festivitate de dinaintea Postului Mare. În secolul al 18-lea Veneția era cunoscută pentru petrecerile sale. Carnavalul a fost readus în atenția publicului în 1979 și atrage în jur de 3 milioane de turiști curioși an de an.

Ce să purtați?

Alegeți orice costum doriți atunci când ieșiți în oraș. Pentru cei care nu sunt pregătiți să poarte un întreg costum, optați pentru câteva detalii de efect la ținuta obișnuită. În cazul în care mergeți la un eveniment de prestigiu, vă recomand o vizită la magazinul Nicolao, cel mai bun magazin de costume din oraș. De asemenea Atelier Flavia vă oferă a gamă largă de costume asemănătoare cu cele din secolul al 18-lea. Nu uitați că este februarie deci o blană sau o jachetă mai groasă este necesară.

Nu uitați de măști

Nici un costum de carnaval nu este complet fără o mască pe măsură. Unul dintre cei mai buni producători de măști este Ca’ Macana, cel care a realizat măștile din filmul lui Stanley Kubrik, „Eyes Wide Shut”. Tragicomica are de asemenea o varietate de măști dar și de costume de vânzare sau de închiriat.

Evenimente

Cel mai faimos și exclusivist eveniment este Ballo del Doge, dar prețurile biletelor sunt foarte piperate. Un alt eveniment plin de farmec este show-ul și balul de la Ca’ Vendramin Calergi. Un bilet costă €500 de persoană.
Costul închirierii măștilor și al costumelor deja vă fac să vă mușcați buzele? Nici o problemă, puteți să vă bucurați de o mulțime de evenimente pe gratis. Pe străzile Veneției puteți admira parada de pe Canalul Cannaregio sau evenimentul „Flight of the Angel” în Piața Sfântului Marcu.

Delicii culinare

Specialitatea venețiană numărul 1 este frittella, o gogoașă care poate fi servită cu coacăze, frișcă, ciocolată sau cremă Chantilly. Tonolo este o versiune „mai sănătoasă” și este umplută cu mere. Dulciurile sunt o specialitate a carnavalului și este imposibil să vă bucurați fără să nu vă acoperiți de zahăr pudră.

Sursa: Rossi Writes

Cazare

Orașul va fi înțesat de turiști așa că vă recomandăm să vă faceți rezervări din timp. Prețurile pe loc vor fi mult mai ridicate. Același lucru se întâmplă și cu prețul biletelor de zbor. Au tendința să crească, în special în ultimul weekend al festivalului.
Pentru cei care vor să evite agitația din zonele San Marco și Cannaregio, alegeți cartierele mai calme. Castello ași Dorsoduro sau chiar micile insule sunt o recomandare pe care o încurajăm. Însă pentru cei care vor cu adevărat să simtă prin fiecare por atmosfera carnavalului, San Marco este cel mai bun loc în care să fiți.

Dacă ați mers la Carnavalul de la Veneția, care sunt cele mai frumoase 3 experiențe pe care le-ați avut?
Pentru cei care și-ar dori să viziteze Veneția în timpul acestei sărbători, ce v-a atras atenția cel mai tare?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Compania Ryanair a făcut anunțul pentru această categorie de pasageri

Un comunicat transmis de compania aeriană Ryanair a făcut mai multe anunțuri importante pentru români…

2 ore ago

Airbus livrează primul elicopter UH-72B Lakota către Garda Națională a Armatei SUA

Airbus Helicopters a livrat primul UH-72B, cea mai recentă versiune a elicopterului său Lakota, Gărzii…

2 săptămâni ago

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 luni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

4 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

4 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.