Aglomerație mare de 1 mai în Delta Dunării

Andrei Beldiman, 30 apr.. 2018

Un număr mare de români au ales să petreacă de 1 mai în Delta Dunării.

Gradul de ocupare a unităţilor de cazare din Delta Dunării în mini-vacanţa de 1 Mai este de 99%.

Declarația a fost făcută luni, 30 aprilie, de către preşedintele Asociaţiei Patronatului din Turism Delta Dunării (APTDD), Daniel Iluşcă, conform unui comunicat remis Agerpres.

„Toate persoanele cu care am vorbit au susţinut că au găsit cu greu locuri libere în Deltă în această perioadă. Cred că gradul de ocupare este de 99% în momentul de faţă. Primele pensiuni care s-au ocupat au fost cele din Murighiol şi Dunavăţu de Jos (localităţi situate pe braţul Sfântu Gheorghe), datorită faptului că acolo se ajunge fără barcă.”, a precizat preşedintele APTDD.

Iluşcă a mai adăugat că preţul mediu al unui pachet de servicii pentru 4 nopţi este de 1.000 de lei.

Acest cost include atât transferul din Tulcea în localităţile din Deltă, micul dejun, cât şi o excursie în Deltă şi un prânz pescăresc.

„Cred că este un start bun pentru acest an turistic. Estimez că în acest an numărul turiştilor care vor ajunge în Deltă va fi cu 20% mai mare decât cel de anul trecut, în principal datorită tichetelor de vacanţă.”, a menţionat preşedintele Iluşcă.

Potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), la începutul acestui an, în Deltă erau amenajate 6.685 de locuri de cazare.

Anul trecut, conform statisticilor ARBDD, 90.050 de persoane au vizitat Rezervaţia. Acest număr este cel mai mare înregistrat din 2011 până în prezent. Din cei peste 90.000 de vizitatori, 71.939 au fost români.

Pe litoral este aglomerat. Stațiunea Mamaia găzduiește petreceri non stop. Incidentele nu au lipsit. Citiți despre aterizarea unui elicopter, care s-a aflat la un pas de a provoca o tragedie.

În altă ordine de cuvinte, cei care au rămas în capitală de 1 mai pot merge la concerte în aer liber și târguri cu produse tradiționale, în parcurile din București.

← Close