8 Experințe pe care trebuie să le încercați în Aruba Caraibe

Exotica insulă Aruba Caraibe este cunoscută pentru plajele cu nisip alb și climatul tropical moderat. Viața sălbatică, ruinele antice și o serie de peșteri fac parte din cele 8 experiențe pe care ar trebui să le aveți în Aruba.

Sursa: Union 55 Rum

1. Flamingo

Au ajunși faimoși în mare parte datorită fotografiilor postate de turiști pe conturile de social media. Cu toate că puteți să-i zăriți pe întreaga insulă, cea mai bună locație este Insula Renaissance. Aceasta este o insulă mică, privată, unde se află stațiunea Renaissance Aruba. Dacă stați la acest hotel aveți acces gratuit, altfel este nevoie de un permis de o zi. Cu toate că numărul lor este redus, puteți să le rezervați online din timp.

Sursa: YouTube

2. Plaja Palm

Cel ma popular loc de pe insulă, faimoasa plajă se întinde pe mai bine de 3 km. Alegeți să vă bucurați de un cocktail la unul dintre barurile sau restaurantele de pe coastă. Apele cristaline sunt ideale pentru înot sau snorkeling. Lucrați-vă bronzul lângă palmieri sau mergeți la un cazinou sau la o petrecere, noaptea.

Sursa: Palm Aruba Condos

3. Parcul Național Arikok

Aproape 20% din suprafața insulei face parte din acest parc național. Cea mai bună modalitate de a-l explora este la pas. Alegeți din multitudinea de rute pe diferite nivele și grade de dificultate. Descoperiți fauna și flora caraibiană. Pentru începători vă recomandăm un tur organizat.

Sursa: Colors of Aruba

4. Peșteri

Scăpați de căldura zilei într-una dintre peșterile aflate în parcul național de care aminteam mai sus. Acestea sunt pline de stalactite, picturi antice și câțiva lilieci. Peștera Guadirikiri este cea mai cunoscută. Aici există două camere mari, interconectate prin “Tunelul Iubirii”. În interiorul lui există amprente și picturi vechi de peste 1000 de ani.

Sursa: Aruba

5. Ruinele Bushiribana

Ruinele unei vechi topitorii pentru aur sunt amplasate între plaja Wairiruri și Andicuri. Acestea datează de la sfârșitul secolului al 19-lea, când goana după aur a lovit Aruba. Comoara a fost descoperită în 1824 când a început extragerea aurului de lângă dealurile Celu Plat, aflate în apropiere. Ruinele sunt o atracție populară, adeseori vizitată de turiștii aflați în drum către Podul Natural Aruba.

Sursa: Carnival Cruises

6. Snorkeling

Apele clare și calme ale Arubei sunt ideale pentru snorkeling. Explorarea sub apă este de neratat atunci când vă aflați în Aruba Caraibe. Pești tropicali și corali vă vor de impresia că vă aflați într-o cu totul altă lume. Plaja Arashi este cea mai recomandată pentru astfel de activități, mai ales dacă sunteți începători. Pentru a zări țestoase și pești mari, îndreptați-vă spre Capul Boca Catalina, în zona plajei Malmok. Chiar dacă locul poate deveni aglomerat, la Mangel Halto veți avea șansa să zăriți pești papagal, calamari sau pești fluture.

Sursa: Ginger on the Go

7. Carnavalul din Aruba

Aruba sărbătorește carnavalul în fiecare an. Localnicii umplu străzile în costume elaborate și măști. Acesta este un mod ideal de a experimenta autenticitatea locurilor și de a intra în contact cu oamenii din Aruba. Majoritatea vorbesc limba Papiamento, dar și spaniolă, olandeză și engleză. Evenimentul este alcătuit din parade, muzică, dansuri și foarte multă mâncare delicioasă. Are loc după începutul anului și ține până la sfârșitul lunii februarie.

Sursa: De Palm Tours

8. Navigați

Navigarea apelor Mării Caraibilor este o experiență de neuitat. Condițiile meteo și alizeele sunt perfecte pentru practicarea diferitelor sporturi care includ nave cu pânze. De asemenea veți avea parte de panorame care vă vor lua respirația. Puteți opri în golfuri retrase pentru înot sau snorkeling. Puteți alege din numărul mare de tururi, inclusiv cel la apus.

În speranța că v-am inspirat pentru o nouă călătorie, vă așteptăm cu păreri despre Aruba Caraibe.

Care sunt insulele dvs. preferate pentru vacanță și din ce motive?

← Close