Enjoy

6 Muzee neobișnuite care merită vizitate

Pentru cei pasionați de lucruri diferite, și nu numai, am realizat o listă cu 6 dintre cele mai neobișnuite muzee din lume. Acestea oferă o imagine unică țărilor în care se află.

Sursa: Pinterest

1. Muzeul Semnelor Americane, Cincinnati, Ohio, SUA

Aflați mai multe despre arta și designul afișelor și semnelor publicitare. Situat în cartierul Over-the-Rhine, acest muzeu a fost fondat în 2012. Oferă o perspectivă interesantă asupra unei industrii care este adesea ignorată sau privită ironic.

Sursa: YouTube

2. Muzeul Del Baile Flamenco, Sevilia, Spania

Fondat de către celebra dansatoare de flamenco, Cristina Hoyos, muzeul include expoziții interactive, un spectacol live, de seară și o serie de videoclipuri legate de dans. Este o modalitate memorabilă de a descoperi istoria acestei forme senzuale și puternice de dans.

Sursa: Curbed Seattle

3. Muzeul Pinball-ului, Seattle, Washington, SUA

Aerul contemplativ vă va face să vă simțiți din nou copii în acest muzeu. Vizitatorii vor găsi o colecție în permanentă schimbare de zeci de mașini de jocuri Pinball și chiar și alte jocuri de arcadă. Unele sunt de-a dreptul antichități, în timp ce altele sunt moderne. Puteți să vă petreceți o zi întreagă jucându-vă pentru o taxă de doar $13 sau să închiriați muzeul pentru o petrecere privată.

Sursa: Architizer

4. Muzeul Sticlei, Shanghai, China

Situat în incinta unei foste fabrici de sticlă, muzeul include sculpturi contemporane și agrafe de sticlă din Dinastia Song. Vizitatorii pot participa la realizarea propriilor vaze, pe care le pot păstra ca suvenir.

Sursa: WellingtonNZ

5. Muzeul Te Papa, Noua Zeelandă

O combinație colorată de trecut și prezent al țării, muzeul încorporează numeroase sculpturi din lemn. De asemenea aici găsiți un perete imens, în continuă schimbare, alcătuit din texte, fotografii și videoclipuri interactive. Intrarea este gratuită. Doar vizitatorii care vor să vadă în mod special anumite expoziții, vor trebui să achiziționeze bilete. Este unul dintre cele mai interesante muzee neobișnuite.

Sursa: Erasmusu

6. Vila Paolo Ferrari, Modena, Italia

Acest muzeu este dedicat lui Enzo Ferrari și faimoaselor sale automobile. Construit lângă locul nașterii lui, muzeul are acoperișul sub forma celui al unei mașini Ferrari, cu logo-ul galben în mijlocul lui. Descoperiți istoria acestui brand arhicunoscut prin expoziții interactive, fotografii și videoclipuri.

Ce alte muzee neobișnuite cunoașteți?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

„Epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit” | Anunţul unei cunoscute companii aeriene de tip low-cost

Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip…

o zi ago

Horoscop rune Mihai Voropchievici 8-14 august 2022

Horoscop rune 8-14 august 2022, cu Mihai Voropchievici. Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit darul runelor…

5 zile ago

Horoscop Cristina Demetrescu 8 – 15 august 2022

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat previziunile astrologice pentru primele două săptămâni ale lunii august 2022.…

5 zile ago

Simona Pătrașc, de la Visuri la Cheie, s-a stins cu ultima dorință neîmplinită

Moartea Simonei Pătrașc, tânăra din Buzău diagnosticată cu o boală necruțătoare, i-a tulburat pe oamenii…

5 zile ago

Acest site folosește cookies.