Vizitați cele mai frumoase parcuri naturale din Spania

Fie că alegeți o excursie de o zi sau pe o durată mai mare, găsiți relaxarea și liniștea, departe de agitația stațiunilor turistice, în cele mai frumoase parcuri naturale din Spania.

Sursa: Shutterstock

5. Cabrera Archipelago

Este într-o zonă izolată. Este o rezervație terestră și maritimă. Insulele verzi găzduiesc specii de plante endemice. Multe animale, care sunt greu de găsit în alte părți ale Insulelor Baleare, pot fi întâlnite aici, inclusiv șopârla neagră și melci de mare. În oceanul din jur, există populații mari de broaște țestoase, delfini și balene, în timp ce coloniile impresionante de păsări de mare trăiesc de-a lungul coastelor.

Sursa: Shutterstock

4. Sierra Nevada

Sierra Nevada este cel mai mare parc natural din Spania. Este totodată casa unora dintre cei mai înalți munți europeni. Aspectul este divers, cu văi luxuriante, păduri și râuri. De pe vârfuri pot fi zărite, în zilele senine, Marea Mediterană și Marocul.

Citiți și despre cinci destinații turistice de vis pentru concediul dvs..

Sursa: Shutterstock

3. Teide

Localizat în Insulele Canara, Teide este locul unde există cel mai înalt vârf muntos de pe teritoriul Spaniei, Muntele Teide. Parcul este inedit și este cel mai vizitat din Europa. Peste 3 milioane de turiști îl vizitează în fiecare an. Peisajele vă vor face să vă simțiți ca și cum ați fi în altă lume. Veți întâlni roci vulcanice la fiecare pas, iar pentru că parcul este pe o suprafață întinsă, niciodată nu este aglomerat. Peșteri, cratere și râuri împietrite de lavă sunt găsite în această zonă.

Sursa: Shutterstock

2. Ordesa

Ordesa este primul parc natural din Spania. Frumusețea sa este de necontestat. Cascade, râuri și pârâuri vă vor transporta într-o altă lume. Cel mai înalt munte este Perdido, 3330 metri înălțime. Numeroase animale trăiesc aici, de la vulturi grifoni până la vulturi aurii.

Citiți și despre ce să faceți într-un city break în Barcelona.

Sursa: Shutterstock

1. Picos de Europa

Unele dintre cele mai frumoase peisaje din Spania există în acest parc. Este situat în nordul Spaniei. Mai multe lanțuri muntoase există aici, toate intersectate de canioane cu râuri. Parcul are numeroase cărări marcate pentru drumeții atât pe jos cât și pe apă. Există o varoetate de locuri de unde puteți admira frumusețea naturală din jur. Marea se află la doar 20 de km depărtare. Inspirați aerul proaspăt, la firul ierbii, sub frunzele stejarilor. Este un loc cu totul extraordinar.

← Close