Discover

Un sat din Italia vă plătește 52.000 de dolari pentru a vă muta acolo. Care sunt condițiile

Dacă ai visat vreodată să locuiești într-un sat de vis din Italia, acum ar putea fi ocazia ta. Și nu oricum, ci să fii și plătit ca să faci asta.

Cum e posibil? Un sat din Italia, Santo Stefano di Sessanio, te plătește 52.000 de dolari dacă accepți să locuiești acolo.

Ce trebuie să faci pentru acești bani? Să îți deschizi o afacere!

Un sat din Italia dă 52.000 de dolari pentru cine vrea să se mute acolo

Nu e prima oara când italienii apelează la astfel de scheme, pentru a convinge oamenii să-și deschidă afaceri în satele vechi și de a crește economia. De-a lungul anilor, diferite orașe italiene au dat case cu 1 euro fiecare. De această dată, autoritățile din Santo Stefano di Sessanio, care se gândesc la viitor, oferă oamenilor subvenții de până la 52.500 de dolari pentru a se muta acolo și pentru a înființa o afacere.

În prezent, în Santo Stefano di Sessanio locuiesc doar 115 persoane. Aproximativ 40 dintre ele au peste 65 de ani, iar 13 au sub 20 de ani.

Pentru a popula acest sat medieval uluitor din regiunea Abruzzo din Italia, cei de la primărie îi ajută pe noii rezidenți, oferindu-le bani, aproximativ  44.000 de euro.

Cei care vor fi aprobați de către primărie vor fi plătiți cu câte 8 000 de euro anual, timp pe trei ani. De asemenea, acestora li se va transfera 20 000 de euro în cont pentru a deschide o afacere în localitate. Afacerea trebuie să fie axată pe turism, gastronomie, servicii, sport, cultură, curățenie, întreținere, managementul farmaciei sau marketing și vânzarea de alimente locale, detalii aici

Au depus cereri aproximativ 1.500 de persoane

Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani, dar nu mai mari de 40 de ani, trebuie să fie rezidenți ai Italiei sau ai UE (sau să aibă capacitatea de a deveni unul) și trebuie să se mute dintr-un loc care are mai mult de 2.000 de locuitori.

Autoritățile din acest sat din Italia vor oferi, de asemenea, un loc de locuit cu o chirie „simbolică” (adică foarte ieftină).

De asemenea, trebuie să fiți gata să participați la el pentru toată durata: inițiativa solicită solicitanților să rămână cel puțin cinci ani și să deschidă o afacere legată de mai multe domenii specifice: .

Aștefănoaiei Cristiana

Share
Published by
Aștefănoaiei Cristiana

Recent Posts

„Epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit” | Anunţul unei cunoscute companii aeriene de tip low-cost

Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip…

12 ore ago

Horoscop rune Mihai Voropchievici 8-14 august 2022

Horoscop rune 8-14 august 2022, cu Mihai Voropchievici. Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit darul runelor…

4 zile ago

Horoscop Cristina Demetrescu 8 – 15 august 2022

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat previziunile astrologice pentru primele două săptămâni ale lunii august 2022.…

4 zile ago

Simona Pătrașc, de la Visuri la Cheie, s-a stins cu ultima dorință neîmplinită

Moartea Simonei Pătrașc, tânăra din Buzău diagnosticată cu o boală necruțătoare, i-a tulburat pe oamenii…

5 zile ago

Acest site folosește cookies.