Discover

Turiști în România. Un oraș din țară a avut mai mulți turiști decât locuitori

370 de mii de turiști în România au ales să viziteze Cluj-Napoca. Pentru majoritatea a fost prima dată când erau în acest loc.

Sursa: YRSC – OSpN

În premieră, Cluj-Napoca a fost, în 2016, oraşul cu mai mulţi turişti decât locuitori. Populaţia municipiului înregistrată la ultimul recensământ era puţin sub 325.000 de locuitori. Cei mai mulţi dintre turiştii străini, care au ajuns în inima Transilvaniei, au venit din Europa şi Statele Unite.

Punctele de interese turistic ale Clujului sunt Piaţa Unirii, Piaţa Muzeului, Dealul Cetăţuia, Grădina Botanică şi Parcul Central.

Cei ajunși pentru prima oară în Cluj au fost impresionați de arhitectura orașului. Cea mai admirată a fost Biserica Sfântului Mihail, din piața centrală. Aceasta este unul dintre monumentele reprezentative ale arhitecturii gotice din Transilvania.

Turiştii britanici, francezi și germani sunt impresionaţi de arhitectură, dar şi de istoria de peste 500 de ani a bisericii.

“În 2016 am avut cu 15% mai mulţi turiști care au vizitat Cluj-Napoca decât în anul 2015. Iar numărul total al celor care ne-au vizitat a depășit locuitorii rezidenţi ai orașului. Au fost circa 370.000 de vizitatori, turiști, pe tot anul 2016.”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, pentru Digi24.

Din cei aproximativ 370.000 de vizitatori, aproape un sfert au fost turiști străini. Comparativ cu anul 2015, numărul lor a crescut cu peste 10%.

Citiți și despre orașul românesc care a fost inclus în topul celor mai frumoase orașe europene.

Turiștii apreciează orașul Cluj – Napoca și pentru curățenie și mâncărurile tradiționale din zonă.

Sursa: Erasmusu.com

“Românii au fost pe primul loc, urmaţi de francezi, nemţi, spanioli, cei din Marea Britanie, Italia, SUA, Polonia şi Israel şi Ungaria.”, arată Marius Lazin, reprezentant al unui centru de turism din Cluj-Napoca.

Autoritaţile locale investesc peste nouă milioane de lei pentru a crea zone pietonale mai mari și pentru a deschide noi obiective. Pentru 2017 și 2018 se așteaptă un număr și mai mare de turiști.

“Există o serie de investiţii speciale care vor creşte interesul celor care vor să petreacă măcar un weekend prelungit în Cluj-Napoca. Vorbim de reabilitarea unor obiective turistice recunoscute, precum Turnul Pompierilor.”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei.

Cluj-Napoca a fost în 2016 al patrulea cel mai vizitat municipiu din România, după capitală, Constanţa și Brașov.

Ce părere aveți despre Cluj-Napoca?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

20 de ore ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

20 de ore ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

5 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.