Top 5 destinații pentru o vacanță de unul singur

Atunci când optați pentru o vacanță de unul singur apar tot feluri de întrebări anevoioase. Cât de în siguranță mă voi simți? Ce rută să aleg? Astăzi vă vom ajuta să vă decideți prin recomandările următoare.

Unul dintre motivele principale ale călătoriilor de unul singur este cunoașterea de sine. Bine înțeles există și alte motive precum istoria unui loc, bucătăria specifică, drumeții etc.. Pentru a începe cu dreptul, stabiliți o destinație clară de la bun început.

1. America de Sud

Dacă aveți spirit de aventură și vă plac experiențele în aer liber, atunci optați pentru America de Sud. Puteți alege vizitarea anumitor ruine, cățăratul pe munți sau explorarea junglei. Nu vă lăsați intimidați de multitudinea de opțiuni sau de suprafața foarte mare a continentului. O vacanță cu bicicleta în Bolivia vă va aduce un car de amintiri noi și, în plus, vă puteți împrietenii cu alți bicicliști pe drum.

Descoperiți 7 Minuni naturale în Indonezia

2. Indonezia

Centrele spirituale din Bali constituie locul perfect pentru a medita, a vă relaxa și a vă reîncărca bateriile. Ubud este un loc magic, așezat printre câmpuri verzi de orez și protejat de munți falnici. Există un număr mare de vizitatori care călătoresc pe cont propriu, astfel nu vă veți simți nelalocul dvs.. Mergeți la clase de yoga sau reiki și luați cina într-una dintre cafenelele vegetariene. Pentru a absorbi puterile tămăduitoare ale locului, rezervați-vă un loc într-unul dintre centrele pentru sănătate din sat.

Sursa: nstravel

3. Berlin, Germania

Dacă sunteți opusul celor care optează pentru o vacanță în Ubud, trebuie neapărat să alegeți Berlinul. Capitala Germaniei are reputația unui oraș primitor și prietenesc. Viața colorată vă va atrage în tumultul ei fie dacă vreți sau nu. Puteți alege să vă petreceți timpul în cafenele sau restaurante tematice, admirând arhitectura orașului sau pierzându-vă în magia expozițiilor de artă. Bine înțeles Berlin este cunoscut pentru viața colorată de noapte. Cluburile colosale atrag sute de mii de vizitatori în fiecare weekend. Însă în aceeași măsură puteți să vă lăsați atrași de partea istorică a orașului. Poarta Brandenburg sau Muzeul Holocaustului sunt adevărate lecții de viață.

4. Singapore

Explorați Singapore într-o după amiază însorită. Orașul oferă o gamă variată de atracții culturale și unul dintre cele mai bine puse la punct sisteme de transport în comun din lume. Numărul de hosteluri și hoteluri mici este în continuă creștere, deci vă puteți caza fără probleme chiar dacă călătoriți cu un buget restrâns. Întregul oraș ademenește călătorii solo. Alegeți să explorați centrul Chinatown Heritage, pregătiți-vă să fiți uimiți de Grădinile de lângă Golf sau relaxați-vă într-una dintre piscinele aflate la ultimul etaj al anumitor hoteluri.

Sursa: Travel Europe

5. Roma, Italia

De la repere celebre precum Coloseumul și Forumul Roman, până la cochetele piațete și restaurante tradiționale, Roma este o bijuterie culturală și istorică. Fie că o vizitați pentru două zile sau pentru două săptămâni, fiți siguri că nu vă veți plictisi. Chiar dacă italienii nu prea vorbesc engleză, este greu să vă simțiți singuri printre cele 14 milioane de turiști care vizitează orașul în fiecare an. Pășiți pe culoarele lungi ale Vaticanului. Cunoașteți oameni noi la un pahar de vin și o porție de paste.

Ce alte destinații pentru o vacanță de unul singur ne recomandați?

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close