Scurt ghid turistic despre Insulele Bermuda

Insulele Bermuda sunt un arhipelag situat în Oceanul Atlantic. Constituie un teritoriu autonom al Regatului Unit. Capitala este orașul Hamilton.

Bermuda este cunoscută pentru plajele sale cu nisip roz și misteriosul Triunghi al Bermudelor.

Insula din mijlocul Atlanticului a găzduit cea de-a 35-a ediție a Cupei Americii, în iunie 2017. Cupa Americii este cel mai important eveniment de navigație, conform fostului premier al Bermudei, Michael Dunkley.

Bermuda se află în prezent în mijlocul unei renașteri turistice. Se construiesc noi hoteluri și porturi de agrement. Proprietățile existente își reconstruiesc fațadele, iar noi restaurante își deschid porțile. Restaurantul bucătarului vedetelor, Marcus Samuelsson, amplasat în fața portului, a devenit rapid un loc favorit atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori.

Așadar, accesul la acest paradis cu nisip roz este rapid și ușor, deoarece există zboruri directe din New York, Boston, Atlanta, Miami și o serie de orașe din S.U.A. și Canada, de asemenea, Londra, cu British Airways. Atunci când veți ajunge acolo, așteptați-vă la o experiență cu adevărat luxuriantă. Insula este îmbibată de istorie și frumusețe naturală.

Apele cristaline și plajele de nisip roz atrag zeci de mii de turiști pe an, la fel ca și relicvele, bărcile naufragiate și recifele de corali care se află aproape de țărm.

Dar există și o mulțime de lucruri de văzut la suprafață. Un teritoriu de peste mări al Regatului Unit, Insulele Bermuda au fost implicate în multe dintre evenimentele majore ale istoriei, începând dinaintea războiului civil englez, de la mijlocul anilor 1600. Dacă călătoriți în Bermuda, veți vedea semne ale acestor momente istorice, precum și ruine care datează din timpul războaielor mondiale.

Pentru fanii sportului există mai multe cluburi de rugby pe insulă. Echipa națională de cricket a avut rezultate impresionante. Bermuda a găzduit antrenamentul de primăvară al echipei Yankees, din New York, în 1913.

Orașul vechi, St. George, și fortificațiile aferente de pe insula Bermuda, au fost înscrise în anul 2000 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Insulele Bermuda sunt o destinație pe care o puteți vizita pe tot parcursul anului. Climatul subtropical ne face să vă recomandăm cu precădere lunile septembrie și octombrie, când umiditatea verii dispare, dar temperatura apei rămâne suficient de ridicată pentru înot. De asemenea în această perioadă camerele de hotel devin mai puțin costisitoare.

Inchiriatul mașinilor nu este permis în Bermuda, asa ca daca doriti să vă deplasați pe roți, va trebui sa închiriați un scuter. Este modalitatea de transport numărul 1 a localnicilor. Aceștia le numesc „biciclete”. Asigurați-vă că rămâneți pe partea stângă a drumului, deoarece Bermuda este încă un teritoriu britanic de peste mări. Autobuzele și feriboturile publice acoperă cea mai mare parte a insulei, iar taxiurile sunt disponibile pe scară largă, deși sunt destul de costisitoare.

În privința vremii, februarie este luna cea mai răcoroasă, cu temperaturi medii de 18°C. Iulie este cea mai fierbinte lună. În general zilele sunt calde, dar nopțile, mai ales în timpul iernii, pot fi chiar reci.

Limba oficială este engleza. Monedele oficiale sunt dolarul american și dolarul din Bermuda.

Explorați Muzeul, Grădina Zoologică și Acvariumul din Bermuda, Institutul pentru explorări subacvatice, farul Gibbs Hill și biserica Sfântului Petru.

Vizitați sistemul extins de peșteri din granit. The Crystal and Fantasy Caves rămân una dintre atracțiile principale ale Insulelor Bermuda. Aici veți păși într-un teritoriul dominat de stalactite, stalagmite, coloane, terase și lacuri.

Bermudele sunt cunoscute, peste tot în lume, pentru plajele cu nisip roz, culoare creată de microorganisme numite foram roșu. Aceste plaje se află în partea de sud a insulei și constituie cea mai aglomerată zonă. Plajele sunt bine amenajate. Sunt populare și în rândul familiilor cu copii, deoarece sunt unele dintre puținele unde există salvamari cu normă întreagă. Mergeți la est, de-a lungul țărmului și veți găsi golfuri liniștite, izolate.

Sursa: Mary-Celestia

Cu peste 300 de nave naufragiate în apele sale, Bermuda este capitala navelor scufundate în Atlantic. Una dintre cele mai notabile este Mary Celeste, un vapor de epocă din perioada războiului civil, care s-a scufundat în 1864.

Care etse motivul principal pentru care ați alege o vacanță în Insulele bermuda?

← Close