O zi în centrul istoric din Bruges, Belgia

Centrul istoric din Bruges este o destinație idilică pentru iubitorii de artă, istorie și arhitectură.

Bruges este un oraș mic pe care îl puteți vizita, cu ușurință, într-o singură zi. Zona de interes a orașului este înconjurată de canale cu apă. De aici se trag și comparațiile cu Veneția.

Centrul istoric al orașului face parte din patrimoniul UNESCO.

Se află la o distanță de aproximativ un sfert de oră de mers pe jos de la Gara Centrală. Este ușor de străbătut, la pas, de la un capăt la altul, deci nu implică alte costuri de transport.

Unul dintre punctele faimoase unde turiștii fac cele mai multe fotografii, este Grote Markt (Piața Centrală).

O veți recunoaște, cu siguranță, după fațadele viu colorate ale clădirilor. Pe laturile acesteia există a multitudine de cafenele și restaurante cu prețuri pe măsură. Întreaga zonă este pavată cu piatră cubică iar mașinile nu circulă acolo.

Pentru cei mai atletici vă recomand să urcați cele 366 de trepte, până în vârful turnului Belfry.

Panorama orașului va merita efortul. De asemenea puteți opta pentru o plimbare cu una dintre trăsurile trase de cai din piață. Plimbarea costă în jur de 40 euro pentru 35 de minute.

Fiind un centru istoric destul de restrâns, puteți să-l explorați fără hartă. Chiar dacă veți ajunge pe aceeași străduță cochetă de mai multe ori, experiența este minunată.

Opriți-vă să vă trageți sufletul la unul dintre barurile care servesc bere locală. Savurați o gofră belgiană cu ciocolată, căpșuni și frișcă. Dacă sunteți fani ai ciocolatei, căutați pe ambalaj mențiunea “Hand made Chocolate” sau “Home made Chocolate”.

Există mai multe companii care oferă plimbări pe canalele orașului. Prețul unui tur este în jur de 8 euro.
Bifați și o sesiune foto în Rozenhoedkaai pentru cele mai bune imagini cu centrul istoric din Bruges.

La limita de est a orașului puteți vizita morile de vânt.

Din aprilie până în septembrie puteți să le vizitați și interiorul pentru o taxă de 3 euro.
În apropiere se află o poartă de intrare în oraș, construită în secolul al 13-lea, pe numele ei, Kruispoort. Dacă o luați cu barca pe canalul din fața porții, veți ajunge până la Marea Nordului.

Printre alte atracții se numără Muzeul Ciocolatei, Berăria De Halve Maan și Basilica of the Holy Blood.  În aceasta se află o fiolă în care se spune că este chiar sângele lui Iisus. Onze Lieve Vrouwkerk este o altă biserică în care se găsește una dintre puținele sculpturi ale lui Michelangelo din afara Italiei.

În concluzie, Bruges este un oraș minunat, romantic și cu un centru istoric pe care trebuie neapărat să-l vizitați.

Ați alege o vacanță în centrul istoric din Bruges? Care sunt obiectivele care v-au atras atenția?

← Close