Locuri de vizitat în Budapesta. Descoperiți atracțiile capitalei Ungariei

Budapesta este un paradis pentru exploratori. Capitala Ungariei este una dintre cele mai frumoase din Europa. Orașul a fost format în 1872 când Óbuda, Buda și Pest, s-au unit. Descoperiți situri istorice, muzee, galerii de artă, dar și faimosul circuit de curse auto Hungaroring.

Frumusețea acestui oraș este dată nu doar de Dumnezeu. Din punct de vedere arhitectural, Budapesta este o comoară unde veți descoperi și admira clădiri în stil baroc, neoclasic, eclectic și art nouveau. Majoritatea lor au fost construite la sfârșitul secolului al 19-lea, în așa zisa Epocă de Aur. Iată unele dintre cele mai recunoscute și populare atracții ale orașului.

1. Dealul Castelului

Cele mai importante monumente și muzee din Budapesta se află aici. Castelul Buda este impresionant, are 200 de camere și datează din secolul al 18-lea. Castelul iluminat în timpul nopții oferă o imagine feerică. Vizitați Bastionul Pescarilor și biserica Mátyás. Cele șapte turnuri neo-romanice ale bastionului oferă priveliști incredibile asupra Dunării și a insulei Margareta.

2. Parlamentul

Clădirea Parlamentului este prima imagine pe care orice turist o are în minte când vine vorba de capitala Ungariei. Pentru cele mai frumoase fotografii cu aceasta, vă recomandăm o plimbare de-a lungul Dunării, pe malul opus. Clădirea are 691 de încăperi și aproximativ 19km de coridoare și scări. Pentru cei care aleg să facă turul oficial, acesta durează în jur de 45 de minute. În timpul lui veți putea admira bijuteriile coroanei maghiare.

3. Dunărea și Podul cu Lanțuri

Fluviul european curge prin Budapesta de la nord la sud și are o lățime, în această zonă, de aproximativ 640 metri. Admirați arhitectura impresionantă a orașului de pe malurile Dunării. În apropierea Parlamentului se află memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”. Aici există 60 de perechi de pantofi din fier, care comemorează evreii împușcați în timpul războiului.

Cel mai popular dintre podurile din Budapesta este Podul cu Lanțuri. A fost inaugurat în 1849, după revoluția Maghiară și face legătura între Buda și Pesta. A fost proiectat de un inginer englez, pe secțiuni, în Marea Britanie. La vremea inaugurării a fost unul dintre cele mai mari poduri din lume, 202 metri lungime.

4. Dealul Gellért

La poalele acestui deal se află trei dintre cele mai populare băi termale din capitala maghiară. Dealul are o înălțime de 235 metri, iar în vârful său este Fortăreața, ridicată de către austrieci în 1852. Statuia Libertății, ridicată în memoria soldaților sovietici care au ajutat la eliberarea Ungariei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este o altă atracție.

5. Piața Eroilor

Arhitectul Albert Schickedanz a realizat majoritatea planurilor pentru acest loc, dar și enormul Muzeu de Arte Frumoase. Atracția principală este Monumentul Mileniului, o coloană de 36 de metri înălțime. În vârful acesteia se află statuia Arhanghelului Gabriel. De ambele părți ale monumentului se extinde câte o serie de colonade într-un semicerc, iar printre coloane se află statuile conducătorilor maghiari.

6. Városliget

Parcul orașului este ideal pentru recreere. Amenajat în secolul al 19-lea, se întinde pe o suprafață de 1,2km pătrați. În cadrul acestui parc veți avea ocazia de a descoperi două muzee de artă, Parcul Botanic și cel Zoologic, Muzeul Transportului din Budapesta, Parcul Tivoli, băile medicinale în aer liber Széchenyi și Castelul Vajdahunyad.

Sursa: Wikimedia Commons

7. Biserica Universității – Egyetemi Templom

Aflată în Pest, biserica a fost finalizată în 1742. Este un frumos exemplu de arhitectură barocă. Fațada principală încorporează un frontispiciu triunghiular cu reprezentări ale sfințiilor Paul și Antoniu. În această biserică există fresce cu scene din viața Fecioarei Maria și sculpturi realizate în secolul al 18-lea.

8. Insula Margareta

Margit-sziget este principalul loc de recreere al localnicilor. Izvoarele termale hrănesc băile medicinale, grădinile și aleile frumos îngrijite. Băile Palatinus sunt un complex spa care include băi cu valuri artificiale și o mulțime de piscine pentru înotători, pentru copii, dar și cu efecte medicinale. Până la 20.000 de persoane pot fi acomodate în același timp. Grădina de Trandafiri, ruinele mănăstirii dominicane – odinioară casa Prințesei Margareta și turnul de apă de 51 de metri, ce oferă panorame superbe peste oraș, sunt alte atracții ale insulei.

Care sunt locurile dvs. preferate din Budapesta?

← Close