La pas în zona termală Wai-O-Tapu din Noua Zeelandă

Cum arată o aventură la pas în zona termală Wai-O-Tapu din Noua Zeelandă? Vă invit să aflați în continuare.

Dacă ajungeți vreodată în frumoasa Noua Zeelandă veți fi surprinși de cât de mult țin localnicii la protejarea mediului. Fiți pregătiți pentru un control în amănunt la vamă. Evitați să călătoriți cu orice fel de fructe sau legume, și bine înțeles orice pachet care ar putea arăta suspicios.

Pentru aventurieri recomand orașul Rotorua.

Știu că vă doriți să vedeți unde au fost filmate Stăpânul Inelelor și Hobbitul, dar haideți să vă spun un secret. Există o zonă în care fenomenele geotermale crează decoruri care vă vor face să vă simțiți părtași la începutul lumii.

Gheizere, izvoare termale și piscine cu noroi fierbinte, pe toate le găsiți în Rotorua.

Nu aveți cum să nu observați mirosul ciudat care plutește în aer. Acesta este rezultatul activității geotermale care se desfășoară chiar sub picioarele vizitatorilor.

Piscinele colorate din Termal Wonderland Wai-O-Tapu atrag cel mai rapid atenția.
Există 25 de exemple de fenomene geotermale în această zonă. Veți avea nevoie de mai bine de trei ore pentru a le admira pe fiecare în parte.

Utilizând harta pe care o veți primi, îndreptați-vă către Casa Diavolului, un crater prăbușit din cauza acidității terenului. Părțile abrupte ale craterului au o nuanță verzuie din cauza vaporilor vulcanici, a sulfului și a sărurilor feroase.

Călimările diavolului sunt o altă atracție de neratat.

Acestea descriu cel mai bine natura instabilă a mediului vulcanic. Veți vedea aici vulcani activi de noroi, de un negru închis și cu un miros de țiței.

Cea mai mare atracție este așa zisa Piscină cu Șampanie. Are 65 metri în diametru și o adâncime de 62 de metri. Este cea mai largă piscină naturală din întreaga zonă.

S-a format în peste 700 de ani în urma unei erupții hidrotermale. Apa termală continuă să iasă din pământ la temperaturi de 230°C. La urcare se răcește gradual, până la 74°C, ca apoi să se evapore în contact cu aerul rece de la suprafață.

Temperaturile ridicate de la bază ajută transferul mineralelor din roci în apă. Astfel, aur, argint, mercur, sulf, arsenic și taliu sunt absorbite și aduse la suprafață. Aici sunt depozitate pe marginile piscinei. Astfel apa capătă o culoare portocalie deschisă.

Toate aceste fenomene constituie un decor unic. Veți simți că sunteți observatorul Big Bang-ului. Dacă ajungeți în zona termală Wai-O-Tapu, biletul de intrare costă NZD $32.50 pentru un adult.

Cine este dornic de o aventură în Noua Zeelandă?

← Close