Hvar, Menorca și Creta – trei insule europene ideale pentru concediu în 2018

Pasionații de călătorii trebuie să-și treacă pe listă următoarele trei insule europene. Hvar, în Croația, Menorca, în Spania și Creta, în Grecia sunt trei colțuri de paradis. Alegeți aceste insule pentru un concediu perfect.

1. Hvar, Croația

Frumoasa insulă Hvar este cea mai însorită și plăcută destinație pentru plajă din Croația. Hvar sărbătorește 150 de ani ca destinație turistică în 2018 printr-un program special de expoziții, concerte și evenimente. Vizitatorii au venit pe insulă din 1868 pentru climatul său excelent și peisajul uimitor. În zilele noastre, hotelurile de lux, restaurantele elegante și viața de noapte colorată din orașul Hvar contrastează cu vechile castele, culmile abrupte, podgoriile și câmpurile de lavandă din interiorul insulei. Insula este, de asemenea, în creștere ca destinație pentru turismul activ, cu maratoane anuale și competiții de înot organizate pe insulă.

2. Menorca, Spania

Dacă ajungeți în Menorca, după o scurtă oprire în Mallorca sau Ibiza veți observa că atmosfera este mai calmă, mai relaxantă. Cea mai estică dintre insulele Balearice are propriul ei ritm calm. Mixul de orașe porturi, influențele Anglo-spaniole ale stilului Mao și Orașul Vechi, Ciutadella, ca un labirint, este încântător. Golfurile cu nisip alb și auriu, presărate de-a lungul coastei, pe o lungime de 216 km, sunt printre cele mai frumoase din Marea Mediterană. Insula rămâne în mod distinct rurală, cu ziduri de piatră uscată, care traversează câmpuri și dealuri care se înalță printre satele învechite. În 1993, UNESCO a declarat Menorca o rezervație a biosferei, menită să conserve zone cum ar fi Parcul Natural S’Albufera des Grau și site-uri misterioase din epoca bronzului.

3. Creta, Grecia

Creta este, pur și simplu, un punct culminant al Greciei. Căutați vestigiile civilizației minoice vechi de patru milenii la Palatul din Knossos. Bogățiile istorice ale acestuia sunt păzite în splendidul Muzeu Arheologic din Heraklion. Mergeți pe traseele cu flori sălbatice prin cel mai lung defileu al Europei, Samaria, sau alegeți o drumeție până la Peștera Dikteon, locul de naștere mitic al lui Zeus. Savurați preparatele locale în taverne rustice, de la cele mai proaspete fructe de mare și miel prăjit până la brânză și miere aromatizată cu ierburi de munte. Gustați vinuri sofisticate produse din struguri indigeni din Țara Vinului Iraklio. Apoi, evitați mulțimile și alegeți să vă plimbați cu barca între satele de pe coasta sudică. Descoperiți plaje izolate și bucurați-vă de soarele grecesc.

Care este destinația dvs. preferată pentru vacanța de vară?

Citiți și despre:


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close