Fuerteverntura este un paradis gata să fie explorat

Fuerteventura este a doua insulă, ca mărime, din arhipelagul Insulele Canare. Este situată în Oceanul Atlantic și este o destinație turistică ideală pentru vacanță.

Localizată la 97 km depărtare de coasta africană nord-vestică, Fuerteventura îmbină plajele cu nisip alb, peisajul vulcanic și atmosfera relaxantă. Vremea este ideală aproape tot impul anului. Peisajul vulcanic uimitor i-a câștigat titlul de Rezervație a Biosferei a ONU.

Călătorii se pot relaxa în voie, pot admira natura și se pot aventura practicând diferite sporturi de apă.

Vizitați plaja La Concha, în El Cotillo.

În nord-estul Fuerteventura există o serie de plaje pentru familii. Unul dintre cele mai populare este La Cocha. Este îmbrăcată în nisip alb, iar apa calmă, turcoaz, este perfectă pentru o pauză răcoritoare departe de haosul zilnic. Plaja este aproape de oraș. La apus turiștii se grăbesc să vadă cerul transformându-și culorile de la ocru la violet timp de doar câteva momente.

Parcul Natural Corralejo este ideal pentru explorare.

Cei care caută să experimenteze natura din deșert, Parcul Natural Corralejo este locul ideal. Este o monedă cu două fețe. Una este caracterizată de peisaje accidentate, vulcanice, roșii, iar cealaltă este o dună mare de nisip alb care a fost curățată de apa albastră a Oceanului Atlantic. Ajungeți ușor în parc, pe șosea, dar explorarea acestuia implică pantofi speciali pentru drumeții, apă din plin, protecție solară și condiție fizică bună.

Plaja Costa Calma este caracterizată de ape albastre și nisip alb.

Apele sale sunt calme și nisipul se întinde pe o distanță de mai bine de doi kilometri. Zona nu este aglomerată și astfel veți avea șansa de a fi doar cu gândurile dvs. în timp ce faceți plajă pe nisip. Atunci când vântul bate mai puternic, Costa Calma se transformă într-un hotspot pentru surferi. Drumul care duce spre plajă este împrejmuit de vegetație luxuriantă, ceea ce înseamnă că magia începe chiar înainte de a ajunge acolo.

Plaja Cofete este sălbatică, perfectă pentru plimbări la malul oceanului.

Este greu să găsești o descriere potrivită pentru această plajă sălbatică care se întinde pe doisprezece kilometri. Linia de coastă este minunată pentru o plimbare simplă, pe măsură ce admirați peisajul pitoresc caracterizat de nisipuri aurii și de apă. Nu este ușor de a ajunge pe Plaja Cofete, de aceea această zonă și-a păstrat caracterul sălbatic. Aveți nevoie de un autoturism 4×4 pentru a ajunge acolo, deoarece nu există drumuri asfaltate.

Neapărat încercați snorkeling-ul și scufundările atunci când vizitați Fuerteventura.

Apele din Fuerteventura sunt un paradis pentru scafandri. Sunt calde, nu scad niciodată sub 20 de grade Celsius, făcându-le ideale pentru o viață marină variată. Ele sunt la fel de clare ca și cristalul, adică puteți vedea cu ușurință peștii colorați în apă. Există multe școli de scufundări, deci chiar dacă sunteți începători, trebuie să încercați aceste experiențe minunate.

Vremea este bună tot timpul anului. Temperaturile trec în mod obișnuit de 30 de grade Celsius, mai ales în timpul verii. Cu puțină umiditate și cu ploi puține, perioada iunie – august, este ideală pentru vacanță. Iarna este blândă. Temperaturile se situează în jurul valorii medii de 20 de grade. Orice lună este bună pentru o vacanță în Fuerteventura.

Care este destinația dvs. preferată pentru vacanța de vară?

← Close