Descoperiți Varanasi, un loc sacru și spectacular în India

Varanasi este un loc spectacular și spiritual, care depășește limitele imaginației oricărui pasionat de călătorii.

Unul dintre cele mai colorate și fascinante locuri de pe Pământ, Varanasi este plin de surprize.

Acesta este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, locuite în permanență, și unul dintre cele mai sfinte pentru Hinduism. Pelerinii vin pentru a-și spăla păcatele pe treptele care coboară către râul sfânt, Gange. Despre Varanasi se spune că este un loc de bun augur pentru a trece în neființă deoarece acest loc asigură eliberarea de la ciclul de renaștere.

Majoritatea vizitatorilor sunt de acord că Varanasi este magic, dar nu este un loc recomandat celor slabi de inimă.

Ritualurile intime ale vieții și ale morții au loc în public. Priveliștile, sunetele și mirosurile pot fi intense. Cu toate acestea, așa-numitul Oraș al Luminii se poate dovedi a fi una dintre destinațiile favorite ale aventurierilor și a celor care iubesc obiceiur și tradiții. Plimbarea pe treptele care coboară înspre Gange și pe aleile orașului sau răsăritul văzut dintr-o barcă se pot dovedi a fi amintiri de neuitat.

Manikarnika Ghat este locul cel mai bun pentru incinerarea unui hindus.

Corpurile fără viață sunt manipulate de așa numiții doms și sunt purtate pe aleile din Orașul Vechi până la Râul Sfânt, Gange. Trupurile sunt așezate pe o targă de bambus, îmbrăcată în țesătură. Corpul este scufundat în Gange înainte de incinerare.

Există temple la aproape fiecare colț de stradă în Varanasi. Dar acesta este cel mai faimos dintre toate. Este dedicat lui Vishveswara – Shiva ca domn al universului. Templul actual a fost construit în 1776 de către Ahalya Bai din Indore. Cele 800 kg de aur de pe turn și cupolă au fost furnizate de Maharaja Ranjit Singh din Lahore 50 de ani mai târziu.

Trebuie să precizăm că Varanasi este un oraș murdar. Nu uitați să vă faceți toate vaccinurile necesare. înainte de o excursie în acest loc.

Nu fiți uimiți atunci când diferite persoane vă vor acosta să vă ceară bani. După decesul unui membru al familiei, tradiția spune că ceilalți au nevoie de bani.

Cu toate că multe aranjamente florale plutesc la vale pe Gange, râul arată ca un canal colector. În timp ce turiștii ar face orice încât să nu se atingă de apă, localnicii se îmbăiază în râu fără nici o problemă.

Clădirile sunt colorate și foarte vechi. Când sunt privite de la depărtare un un farmec aparte, un aer mistic. De aproape par abandonate. Orașul este spectaculos, atât în bine cât și în rău.

Neapărat trebuie să asistați la puja de seară.

Aceasta este o ceremonie religioasă impresionantă, pe malul Gangelui, cu dans, muzică, incantanţii, ofrande, teatru, un spectacol de senzaţii care vă vor aminti adevăratele motive pentru care vă aflați în India.

De asemenea plimbați-vă cu barca, dimineaţa, la răsărit, pe Gange, cu toate ghat-urile văzute de departe şi cu toate clădirile colorate, scăldate într-o lumină ireală. Varanasi dimineaţa, este superb.

Ce părere aveți despre acest loc? Ați alege o excursie în Varanasi?

Citiți și despre:

← Close