Categories: Discover

Descoperiți Templul din Delphi, casa Oracolului din mitologia greacă

Dintre toate siturile arheologice din Grecia, Templul din Delphi este considerat locul cu cea mai mare încărcătură spirituală. Construit pe un platou în versantul Muntelui Parnassus oferă priveliști asupra Golfului Corint.

În Antichitate, grecii considereau că Delphi este centrul lumii.

Conform mitologiei, Zeus a eliberat doi vulturi la marginile opuse ale lumii iar aceștia s-au întâlnit aici. Amplasat într-o vale cu măslini, această atracție a Patrimoniului Mondial Unesco este un loc uimitor în sine dar și prin ruinele care se găsesc aici. Situl arheologic de la Delphi a fost înscris în anul 1987 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Oraşul Delphi şi monumentele sale se află la baza a doua stânci uriașe din Parnassos numite Fedriades. Acesta oferă o frumusețe aparte şi incomparabilă peisajului din Delphi. Pe partea opusă puteți vedea Muntele Kirfis și râul Plistos ce curge printr-o vale cu măslini.

Orașul Delphi era casa Oracolului delfic în mitologia greacă, dedicat zeului Apollo și locuit de nimfa Cassotis, care era venerată în întreaga lume antică, conform wikipedia.org.

Numele orașului provine de la Delphinios, un epitet atașat lui Apollo pentru a reda legătura sa cu delfinii. Există numeroase legende care relatează modul în care Apollo a ajuns în Delphi. Una dintre ele spune că acesta a călătorit din Creta pe spatele delfinilor. O altă legendă îl înfățișează pe Apollo oprindu-se la Tempe, un oraș în Tesalia, unde a cules lauri, plantă sacră pentru el. Pentru a comemora această legendă, câștigătorii jocurilor pitice primeau o coroană de lauri culeși din Tempe.

Se spune că într-o încăpere de sub Templul din Delphi, își realiza profețiile preoteasa Pythia, celebrul oracol de la Delphi.

Pentru cei care-și doresc să viziteze Templul din Delphi, verificați orele în care acesta poate fi vizitat. Acestea pot fi modificate. În timpul verii vă recomandăm să vizitați situl arheologic devreme pentru a evita mulțimea și căldura. Pentru cei care vor vizita locul în timpul după-amiezii, ajungeți cu cel puțin o jumătate de oră înainte de închidere. Biletul combinat permite și intrarea în Muzeul Arheologic Delphi.

Care sunt siturile arheologice grecești preferate și pe care le recomandați?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 săptămâni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 luni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 luni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.