Descoperiți San Marino, o enigmă de multe ori ignorată de turiști

Andrei Beldiman, 28 feb.. 2018

Din cele 196 de țări independente ale Pământului, San Marino este a cincea cea mai mică și probabil cea mai enigmatică. Este cel mai vechi stat suveran din lume și cea mai veche republică, există din anul 301 d.Hr..

Acest stat se bucură de unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din lume.
Cu o suprafață de 61 km pătrați, țara este mai mare decât pare din afară. Este alcătuită din nouă municipalități, fiecare cu propria ei așezare principală. Cel mai mare oraș este Dogana, un loc pe care 99,9% din cele două milioane de vizitatori anuali îl trec cu vederea în drumul lor către capitala Città di San Marino.

Iată 5 locuri pe care vi le recomand să le vizitați în San Marino:

1. Torre Cesta

Dominând orizontul și oferind priveliști superbe către Rimini și coastă, castelul Cesta datează din secolul al XIII-lea și se află la 750 m înălțime, pe Muntele Titano. Astăzi puteți să vizitați fortăreața și să descoperiți cele patru camere dedicate armamentului medieval, din cadrul muzeului său.

2. Palazzo Pubblico

Palazzo Pubblico este o construcție în stil neo-gotic. Constituie sediul oficial al guvernului din San Marino și oferă o vedere superbă asupra pieței Piazza della Libertà. Cei care îi calcă pragul au oportunitatea și de a viziona un scurt videoclip despre istoria statului San Marino.

3. Torre Guaita

Cel mai mare și mai întins dintre castelele din San Marino, Torre Guaita, datează din secolul al 11-lea. A continuat să fie folosit ca închisoare până recent, în 1975.

Sursa: Mapio.net

4. Museo di Stato

Cel mai bun muzeu este binecunoscutul Muzeu de Stat care prezintă lucrări de artă, istorie, mobilier și cultură. Nu ratați Domagnano Treasure, un cufăr cu bijuterii ostro-gotice ce datează din secolul al V-lea.

Sursa: YouTube

5. Schimbarea Gărzii

Unul dintre evenimentele care au loc în timpul verii în orașul Città di San Marino este schimbarea gărzii din Piazza della Libertà. Această ceremonie are loc de mai multe ori în timpul zilei, în perioada dintre lunile iunie și jumătatea lunii septembrie.

Este San Marino o enigmă ignorată de turiști?

← Close