Discover

Descoperiți Nordul Spaniei, sute de km de plaje impresionante

Peste 800 km de plaje fabuloase și o galerie de artă impresionantă vă așteaptă să le descoperiți în nordul Spaniei.

Sursa: Shutterstock

Santiago de Compostela din zona Galicia, în nord-vestul Spaniei, a atras atenția pe scară largă ca destinație pentru cei care călătoresc pe celebrul traseu al pelerinilor.

Cu toate acestea, în cea mai mare parte, Spania de Nord a încercat să obțină același nivel de recunoaștere ca și hotspoturile turistice din sudul Spaniei.

Singurul loc din nordul Spaniei pe care cei mai mulți oameni l-au putut identifica este Pamplona în Navarra. Motivul principal fiind taurii care, timp de șapte zile, în iulie, aleargă pe străzi. În fiecare an zeci de mii de oameni vin în oraș pentru a-și testa curajul împotriva fioroaselor animale.

Pericolul este mult mai mare decât v-ați putea imagina. Dacă vă împiedicați în drumul parcurs de tauri, vă puteți aștepta să fiți aruncați sau, mai periculos, împunși de aceștia.

Sursa: Shutterstock

În nordul Spaniei există mult mai multe atracții spectaculoase. Începeți cu coasta – aproximativ 800 de km de plaje fabuloase se întind din San Sebastian până la Cape Finisterre, în Galicia.

San Sebastian a fost un loc la modă, pe litoral, încă din secolul al XIX-lea. Familia regală spaniolă a venit aici pentru a scăpa de căldura sufocantă de vară din Madrid.

Bilbao, așezat mai înspre est, are o atmosferă portuară, industrială și, de asemenea, minunata galerie de artă Guggenheim. Descoperiți cele mai populare atracții ale orașului.

Traseul oficial pentru drumeții, folosit de majoritatea oamenilor care merg pe jos până la Santiago, este puțin mai departe de coastă. “Calea franceză”, denumită astfel pentru că începe în Franța, se întinde pe sute de kilometri de la Roncesvalles, în apropiere de granița cu Franța, până la Santiago.

Citiți și despre arhitectura fascinantă din Alhambra – Spania.

Unul dintre cele mai ascunse locuri minunate ale Spaniei este Galicia, în colțul nord-vestic. Acolo veți găsi Santiago, la granița cu Portugalia. Aici există unele dintre cele mai bune plaje din Europa. Este foarte cald în timpul verii, dar în niciun caz la fel de înăbușitor ca în Andaluzia, în sud.

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Românii riscă amenzi de 6.000 de lei, dacă folosesc greşit cardul de energie. La ce trebuie să fie atenţi cei care primesc bani pentru facturi

Săptămâna viitoare începe distribuirea cardurilor de energie pentru plata facturilor, iar românii trebuie să ştie…

21 de ore ago

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franța: Grevă generală în transporturi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenția cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să…

21 de ore ago

TAROM lansează oferte speciale pentru „Luna iubirii”

TAROM vine cu oferte speciale în luna februarie. Compania a creat o serie de oferte…

5 zile ago

TAROM și-a schimbat directorul general

TAROM are un nou director general după ce ce, Consiliul de Administrație, a luat act…

4 săptămâni ago

De ce Betano se implică în susținerea sportului?

Accesibilizarea jocurilor de noroc online vine cu multe avantaje pentru jucătorii pasionați, dar și cu…

2 luni ago

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță

5 lucruri pe care le poți face înainte de a merge în vacanță Știai că…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.