Descoperiți minunile naturale din Seychelles

Situat în mijlocul Oceanului Indian, la 1000km de coasta africană, acest arhipelag conține 115 insule. Astăzi vă invităm să descoperiți minunile naturale din Seychelles.

Mii de ani de evoluție și izolare au creat lumi noi în miniatură în acest loc. Pe insula Praslin se află Vallée de Mai, un loc înscris în Patrimoniul UNESCO. Este supranumită Grădina Edenului datorită peisajelor incredibil de frumoase, cu păduri de palmieri preistorice și de cocos de mare, care produce cele mai mari semințe din lume, ce pot ajunge la 20 kg.

Vallée de Mai, Praslin

O plimbare prin această vale este o experiență suprarealistă. Veți fi înconjurați de liniște absolută, printre plante gigantice. Doar sunetelul păsărilor se aude în acest loc. Veți avea șansa să vedeți papagali negri și porumbei albaștri cu creastă.
O a doua pădure mai mică se află pe insula Curieuse din apropiere. Solul roșeatec este în mare parte gol, insula este un mediu propice reproducerii broaștelor țestoase uriașe. Acestea pot cântări până la o jumătate de tonă și arată ca niște bolovani.

Parcul Național Morne Seychellois & Insula Silhouette

Alte rarități umplu Parcul Național Morne Seychellois, pe insula Mahé. Pentru a găsi specii relicte, trebuie să urcați pe traseele marcate, până la vârfurile Trois Frères, Copolia și Morne Blanc. Acolo găsiți arbuști șurub și acaju, plante exotice și carnivore, printre pietre imense de granit sculptate de o mie de ani de precipitații. Este foarte probabil ca Morne Seychellois să găzduiască cea mai mare parte a populației mondiale a pomului meduză cât și a bwa-d-fer, arborele de lemn de fier, din care au rămas doar 40 de plante mature.

La nord-vest de Mahé se află insula Silhouette, în formă de piramidă. Este ceea de-a treia insulă din arhipelag, ca mărime. Este caracterizată de biodiversitate, cu 93% din suprafața sa desemnată un parc național și apele înconjurătoare fiind o rezervație marină. Cele mai multe specii de copaci endemici și plante cu flori se găsesc în această zonă

Insulele de corali

Guvernul din Seychelles a reușit să creeze parcuri și rezervații pe aproape jumătate din suprafața terenurilor. Acum lucrează pentru a proteja 30% din teritoriul marin de 1,3 milioane km pătrați. Corali unici, scoici purpurii și creveți, se găsesc printre pești colorați în jurul Insulei Curieuse și a Insulei Île Cocos. Țestoasele Hawksbill sunt vizitatori frecvenți aici, precum și pe insula Denis. Aceasta se află la capătul nordic al platoului Seychelles, unde apele adânci sunt pline cu pești mari, cum ar fi tonul și galatea.

Însă spectacolul marin pălește în comparație cu cel de pe insulele de corali, care se află împrăștiate pe o suprafață de 250-1200 km sud-vest de Mahé. Aici, într-o mare nemaipomenit de albastră, viața marină este foarte diversificată. Laguna din centrul Atolului Sf. Iosif este casa unui număr uriaș de diavoli de mare, precum și de crabi albaștri de noroi. Apele din Alphonse și St Francois sunt pline de crustacee, rechini și mulți alți pești exotici.

Insula Aldabra

Cea mai îndepărtată dintre toate este insula aproape mitică a Aldabrei. Este o insulă de o asemenea valoare ecologică, încât constituie un punct de bază pentru oamenii de știință din întreaga lume. Aici biomasa marină are o cantitate extraordinară, de șase tone pe hectar, spre deosebire de jumătate de tonă, cât este în rezervațiile marine din jurul Mahé. Insula este singurul loc de pe planetă, unde reptilele – peste 150.000 de broaște țestoase uriașe – încă domină ecosistemul. O placă de alamă, instalată în 1982, când atolul a fost în cele din urmă recunoscut de Unesco, oferă o distincție aparte: “Aldabra, minunea naturală acordată omenirii de către poporul Republicii Seychelles”.

Care sunt motivele principale pentru care ați călători în Seychelles? Este acest loc un paradis care merită explorat?

← Close