Descoperiți Deșertul Sahara după ninsoarea de săptămâna trecută

A nins într-unul dintre cele mai fierbinți locuri din lume, Deșertul Sahara.

Încălzirea globală își pune încă o dată amprenta pe planeta noastră. A nins în unul dintre locurile care de obicei sunt asociate cu temperaturi foarte ridicate, Deșertul Sahara.

Când ne gândim la deșert, Sahara este unul dintre locurile care ne trec aproape instant prin minte. Temperaturi ridicate în timpul zilei și foarte scăzute noaptea, dune de nisip și disconfort sunt lucrurile asociate cu el. Iată că, în ciuda aparențelor omătul a acoperit peisajul nisipos creând o priveliște fascinantă.

Duminică, 7 ianuarie, ninsoarea a căzut deasupra orașului Ain Sefra.

Supranumit “Poarta către Sahara”. Ain Sefra a fost acoperit de zăpadă pentru a 3-a oară în ultimii 40 de ani. Precipitațiile au fost rezultatul unei presiuni ridicate a aerului în Europa, care a împins o masă de aer rece înspre nordul Africii.

Cu toate că în urma anumitor rapoarte stratul a fost destul de consistent, autoritățile locale au anunțat o grosime de aproximativ 2 centimetri.

A fost suficient pentru a oferi niște peisaje extraordinare pentru fotografi. Cu atât mai mult, evenimentul a stârnit uimirea celor aflați la locul respectiv, un loc asociat cu temperaturi extreme în timpul verii.

Din cauza temperaturilor foarte scăzute din timpul nopții, era de așteptat ca omătul să reziste peste noapte. Însă fotografii prezenți au afirmat că zăpada s-a menținut și în timpul zilei.
Fotograful Karim Bouchetata a declarat pentru Shutterstock: “Am fost foarte surprinși când ne-am trezit pentru a vedea zăpada din nou. A persistat toată ziua, duminică, și a început să se topească în jurul orei 17:00 “.

Și anul trecut acest fenomen rar s-a produs. Înainte de 2017 zăpada a căzut în Sahara în urmă cu 37 de ani.

Ce spuneți despre o vacanță în Deșertul Sahara în această perioadă?

← Close