Descoperiți cele mai frumoase castele de lângă Lisabona

Majoritatea castelelor portugheze poate nu au aspectul impunător al celor din restul Europei. Dar asta nu înseamnă că sunt mai prejos decât altele. Descoperiți cele mai frumoase castele de lângă Lisabona, colorate, atinse de soare.

1. Castelul Evoramonte

Acest castel pare realizat pe nivele. Construcția lui a început în secolul al 14-lea. Castelul rectangular are turnuri circulare și este amplasat pe un deal. Fațada poartă simbolurile familiei Bragança, la fel și sculpturile regăsite în interiorul castelului. Tavanele arcuite sunt susținute de coloane enorme. În acest loc a avut loc semnarea tratatului din 1834 care încheia războaiele interne. Panorama asupra satului din apropiere este minunată.

2. Castelul Leiria

Castelul este o fortăreață așezată pe vârful unui deal, oferind priveliști asupra orașului. Cu toate că nu are aspectul de poveste al castelelor europene, acoperișurile colorate și ferestrele curbate îi dau o frumusețe aparte. Construit în 1135, a fost distrus de tâlhari după doar 5 ani. Castelul Leiria, aflat la aproximativ o oră jumătate distanță de Lisabona, a fost reconstruit în secolul 20.

3. Castelul Almourol

Acest castel este situat deasupra unor ruine romane. Este considerat unul dintre primele exemple de monumente medievale militare, aparținând Cavalerilor Templieri. Castelul este situat pe un deal de granit, pe o insulă aflată în mijlocul Râului Tagus, cel mai mare din Peninsula Iberică. A fost distrus, în mare parte, în urma unui cutremur, în secolul al 18-lea. A fost renovat având la bază noțiunile de arhitectură romanică de la acea vreme.

4. Castelul Moors

Castelul Moors se află la mai puțin de 30km de Lisabona, în Sintra. Numele lui vine de la numele triburilor de mauri care l-au construit începând cu secolul al 8-lea. Capela castelului a fost deteriorată de cutremurul din 1754. Castelul a fost apoi părăsit. Câteva lucrări de restaurare au avut la mijlocul secolului al 19-lea. În zilele sale de glorie castelul avea ziduri înalte de piatră, metereze și parapeți. Astăzi au rămas în mare parte ruine, dar dacă vă veți cățăra pe cele mai înalte metereze, veți fi recompensați cu o panoramă superbă asupra orașului Sintra.

5. Turnul Belem

Turnul este un simbol al Portugaliei. Această construcție maură, din secolul al 16-lea, este amplasată pe râul Tagus. Scopul său era de apărare a Lisabonei față de atacatorii de pe apă. Arhitectura complexă și istoria acestei construcții a transformat acest turn în cea mai vizitată atracție a Lisabonei. Este amplasat în cartierul Belem, la vest de centrul orașului. Intrarea este gratuită Duminica, până la ora 14:00.

6. Castelul Obidos

Satul Obidos există dinaintea romanilor, dar castelul a fost construit abia în secolul al 12-lea. Așezarea fortificată este supranumită cadoul de nuntă deoarece un rege l-a oferit miresei sale în 1282. Castelul este amplasat pe un deal, iar pereții săi înconjoară satul, la fel cum o făcea și în vremurile de odinioară. Vizitatorii au posibilitatea de a merge pe metereze în jurul întregului sat. Castelul are numeroase turnuri înalte și curți interioare. Este considerat unul dintre primele exemple de arhitectură medievală datorită elementelor romanice, gotice, baroce și manueline. Aflat la o distanță de o oră cu mașina, față de Lisabona, Castelul Obidos adăpostește un hotel de lux.

7. Palatul Național Pena

Într-o zi senină, vizitatorii Lisabonei vor avea impresia că zăresc un miraj atunci când vor privi în direcția Palatului Pena. Acesta este așezat pe un deal, în Sintra. La baza lui se află ruinele unei mânăstiri. Acest palat are un aer de poveste, cu pereții săi galbeni și portocalii, fiind mult mai impresionant decât celelalte castele portugheze. Este considerat un exemplu grozav al stilului arhitectonic romanic din secolul al 19-lea, în Portugalia. Palatul este amplasat într-un parc unde există mai multe de 500 de specii de copaci din toate colțurile lumii. Este una dintre cele mai vizitate atracții ale țării.

Care dintre aceste castele de lângă Lisabona este preferatul dvs.?

← Close