Descoperiți cele mai bune cartiere din München, Germania

Capitala Bavariei, München, este al 3-lea cel mai mare oraș din Germania. Este cunoscut la nivel internațional pentru festivalul anual, Oktoberfest. Astăzi vă invităm să descoperiți cele mai frumoase cartiere din München.

1. Altstadt (Orașul Vechi)

Centrul orașului München, Altstadt, este un oraș vechi frumos care atrage vizitatorii prin arhitectură, istorie și străzi minunate. Acesta este locul ideal unde puteți să vă cazați dacă vizitați Munchen pentru prima dată și aveți doar câteva zile la dispoziție.

Altstadt este mai scump decât alte districte din centrul orașului și hotelurile pot fi mai costisitoare, dar dacă vă permite bugetul, acesta este unul dintre cele mai bune locuri unde să stați în München. Puteți petrece timpul în Altstadt explorând străzile vechi, admirând arhitectura interesantă și mergând la cumpărături.

Piața centrală, Marienplatz, din Altstadt atrage vizitatorii cu arhitectura gotică, împreună cu catedrala Frauenkirche, care este un punct de reper al orașului și Biserica Sf. Petru.

2. Maxvorstadt

Cunoscut sub numele de „creierul din München”, Maxvorstadt este locul ideal unde să vă cazați pentru a explora numeroasele sale galerii de artă și muzee. Pentru că este amplasat în apropierea universităților din oraș, există multe opțiuni pentru cazare ieftină, precum și o gamă largă de opțiuni culinare. Maxvorstadt este cartierul în care studenții și artiștii din oraș preferă să-și petreacă timpul.

Königsplatz, zona cu muzee din oraș, se află în acest cartier. Admirați arhitectura neoclasică și o mulțime de istorie în numeroasele muzee din acest loc. Marea poartă Siegestor este un loc interesant de descoperit. Există unele magazine de lux pentru cumpărături, iar noaptea, barurile și cafenelele pline de viață se deschid în jurul Schellingstraße.

3. Ludwigsvorstadt

Dacă vizitați Munchen pentru Oktoberfest, atunci Ludwigsvorstadt este zona în care să vă cazați. Unul dintre cele mai bune cartiere din München, Ludwigsvorstadt, este situat la sud de stația centrală din München și este ușor accesibil dacă ajungeți în oraș cu trenul. Cartierul este legat prin multiple mijloace de transport în comun de majoritatea obiectivelor turistice din oraș. Majoritatea turiștilor din Munchen se vor îndrepta către faimoasa Theresienwiese pentru Oktoberfest. Timp de trei săptămâni, în octombrie, oamenii vin aici să bea bere, să mănânce mâncăruri delicioase și să se distreze foarte mult.

Majoritatea locurilor de cazare din zonă sunt amplasate în jurul Hauptbahnhof, care a fost numit Micul Istanbul pentru numeroasele sale cafenele și magazine din Orientul Mijlociu. Zona este un amalgam de culturi și imigranți.

4. Isarvorstadt

Isarvorstadt este o zonă rezidențială cu atmosferă relaxantă, străzi interesante, o multitudine de baruri și restaurante bune și viață de noapte surprinzătoare. Descoperiți frumoasa piață Gärtnerplatz, apoi prindeți mergeți la un spectacol la Staatstheater am Gärtnerplatz, cartierul teatrului din München. Zona găzduiește, de asemenea, cele mai multe baruri și cluburi gay din oraș, de-a lungul Müllerstrasse.

Există mai puține locuri de cazare în acest cartier, dar puteți găsi unele hoteluri mai rezonabile ca preț, în comparație cu cartierele mai turistice. Fiind central, înseamnă că Isarvorstadt are legături excelente de transport public, iar multe dintre atracțiile turistice ale orașului München sunt la doar 30 de minute de mers pe jos.

5. Haidhausen

Dacă vă aflați la München pentru petreceri, atunci ar trebui să rămâneți în Haidhausen, cartierul amplasat în jurul Gării de Est din München. Acesta este renumit în oraș pentru cluburi. Kultfabrik este locul unde veți găsi o mulțime de baruri și cluburi. Optimolwerke, din apropiere, are, de asemenea, o viață de noapte proprie, cu multe restaurante și baruri.

Alte cartiere din München în care vă recomandăm să vă cazați sunt Nymphenburg, pentru o vacanță liniștită și relaxantă și Schwabing, pentru cei cărora le place să petreacă timpul în cafenele la modă și baruri trendy.

Care este cartierul preferat din München?

Descoperiți și:

← Close