Descoperiți cele mai bune cartiere din Amsterdam unde să vă cazați

Amsterdam este orașul olandez plin de istorie și canale, un loc extraordinar pentru a fi explorat atât la pas cât și pe bicicletă. Obiectivele turistice principale se află la distanțe relativ mici în centrul orașului. Astăzi vă prezentăm cele mai bune cartiere din Amsterdam pe care le puteți explora sau unde puteți alege să vă cazați.

Sursa: flickr/Christian van Elven

1. Binnenstad (Centrum)

Binnenstad este cartierul central din Amsterdam, în districtul Centrum. Aici sunt amplasate principalele obiective turistice ca de exemplu Bazilica Sfântului Nicolae, Sinagoga Portugheză și Piața Dam. Este o zonă din care vă puteți deplasa cu ușurință către orice altă parte a orașului și nu numai. Gara Centrală, Amsterdam Centraal, este amplasată aici. De asemenea stațiile principale de tramvai și autobuz facilitează accesul.

Există o multitudine de hoteluri în Binnenstad, cu prețuri variate. De asemenea puteți alege să vă petreceți după amiaza sau să luați cina la unul dintre nenumăratele restaurante sau să încercați produsele din cafenele. Traficul este mai intens decât în alte cartiere.

Sursa: flickr/Cha già José

2. Canal Ring (Grachtengordel)

Grachtengordel înseamnă Districtul Canalelor. Faimoasele canale de apă își croiesc calea printre casele centrului vechi din secolul al 17-lea. Găsiți aici cazare liniștită, într-un mediu relaxant. Părți ale canalelor trec pe lângă hoteluri de lux, precum Waldorf Astoria. Opțiunile mai ieftine de cazare se găsesc în zona Raadhuisstraat. În general zona este aleasă de cei cărora le place viața tumultoasă de noapte. Numeroase baruri, restaurante și cluburi există aici, cu precădere în Leidseplein și Rembrandtplein.

Vă recomandăm să strabateți la pas acest cartier și să vă bucurați de paleta diversificată de magazine de haine și suveniruri.

Sursa: flickr/Franklin Heijnen

3. De Pijp

La o distanță mică de gara centrală se află cartierul cultural De Pijp cu străzile lungi, înguste și înțesat de oameni din toate colțurile lumii. Aici se află localurile faimoase De Haan și Bordewijk. În ultimii ani prețurile caselor din această zonă au crescut. Acum cartierul este plin de cafenele și restaurante, multe dintre ele servesc mâncăruri tradiționale din Morocco sau Siria. Piața Albert Cuyp trebuie neapărat vizitată. Dacă vreți să stați undeva în Amsterdam, unde vă puteți bucura din plin de bucătăria internațională și de cultură, De Pijp este locul ideal.

Sursa: flickr/Mr. Amsterdam

4. Jordaan

Acest cartier este renumit pentru casele pitorești, restaurantele grozave și magazinele de lux. Plimbați-vă de-a lungul canalelor, treceți podulețele si pierdeți-vă pe străduțele înguste. Există diverse piețe amplasate în acest cartier sau care au loc în diverse momente ale săptămânii. Cele mai cunoscute sunt piața de luni pentru delicii locale și cea din weekend, din Noordermarkt, pentru mâncarea proaspătă.

Hotelurile sunt foarte cool. Pentru cei care își doresc să petreacă noaptea într-o fostă galerie de artă sau într-un vechi depozit, Jordaan este locul perfect. Cele mai populare străzi din această zonă sunt Westerstraat, Haarlemmerstraat, Prinsengracht, și zona 9 Straatjes.

Sursa: flickr/Joophoek

5. Plantage & East

Străzi liniștite și locuite de localnici, le găsiți în acest cartier. Zona este una rezidențială dar este bine conectată de centru, din punct de vedere al mijloacelor de transport în comun. Atmosfera este relaxantă și zona este culturală și plină de natură, în mijlocul orașului.

Există multe canale și locuri verzi, cafenele unde puteți admira arhitectura și natura înconjurătoare. Noua piață publică este locul în care se adună familiile pentru a se relaxa. Este amplasată în apropierea Grădinii Zoologice și a celei Botanice. Din punct de vedere al cazării aici găsiți de la hoteluri mari, renumite, până la case de oaspeți.

Printre alte cartiere din Amsterdam, în care vă puteți caza în timpul vacanței, amintim și Oud West, o zonă prietenoasă pentru familii, Oud Zuid, zonă ideală pentru iubitorii de muzee, sau Eastern Docklands, un cartier aflat în creștere, amplasat într-o zonă unde obișnuia să fie vechiul port al orașului.

Care dintre aceste cartiere este preferatul dvs. și de ce?

Citiți și despre:

 

← Close