Categories: Discover

Descoperiți cele mai uimitoare 10 locuri de pe planetă

Există atât de multe destinații magnifice pe Pământ. Astăzi vă recomandăm unele dintre cele mai uimitoare 10 locuri de pe planetă.

Fie că vorbim despre cascade, sate pitorești sau locuri cu însemnătate istorică, Pământul are foarte multe destinații magnifice de oferit. Iată unele dintre cele mai uimitoare 10 locuri de pe planetă.

1. Meterora, Grecia

Celebra vale grecească este renumită pentru mânăstirile situate pe vârful stâncilor. Peisajul este unul extraordinar, iar întreaga zonă reprezintă o atracție turistică și religioasă. Fiecare anotimp are farmecul său la Meteora.

2. Cascada Îngerului, Venezuela

Este una dintre cele mai înalte cascade din lume. Apa cade de la o înălțime de 968 de metri și o parte din ea se evaporă în aer. Acest fenomen crează o priveliște de neuitat.

3. Golful Ha Long, Vietnam

Această zonă face parte din patrimoniul UNESCO și este considerată una dintre cele 7 noi Minuni ale Naturii. Aici există peste 2000 de insulițe țuguiate, acoperite cu vegetație. Ha Long este un tărâm de legendă. Poveștile cu dragoni și peisajul în care vârfurile insulelor se zăresc prin ceață se îmbină de minune.

4. Angkor Wat, Cambodgia

Această capodoperă a arhitecturii este cel mai mare templu Khmer din lume. Locația unică, care se reflectă în apele limpezi ale lacului din apropiere, oferă o experiență uimitoare.

5. Valul, Arizona

Aceasta este cea mai mare formație de roci calcaroase din lume. Este amplasată în Arizona, la granița cu Utah. Versanții se află în canionul Paria – Vermilion pe platoul Colorado. Arată ca niște valuri stâncoase cu curbe foarte clare și îngrijite.

6. Piramidele din Giza, Egipt

Piramidele din Giza sunt unul dintre cele mai cunoscute repere din lume, o adevărată minune. Mii de oameni le vizitează în fiecare lună. Văzute din spatele unei cămile sunt o experiență de neuitat.

7. Maldive

De la deșert până la plaje superbe, Maldive este un colț de paradis. Unele dintre cele mai luxoase stațiuni și hoteluri se află aici, alături de cele mai frumoase plaje din lume.

8. Socotra, Yemen

Socotra, numită adesea insula extraterestră, este cunoscută pentru tipurile foarte neobișnuite de copaci și plante. Este amplasată lângă Yemen. Este o zonă unică, dar și una dintre cele mai izolate din lume.

9. Monument Valley, Utah

Valea situată la granița dintre Utah și Arizona este una dintre cele mai fotografiate din lume. În apropiere se găsește rezervația indienilor Navajo. Monument Valley este vizitat datorită reliefului unic. Formațiuni bizare de platouri brăzdează aleatoriu deșertul.

10. Insulele Phi Phi, Thailanda

Phi Phi este de fapt un arhipelag format din 6 insule. Se află la 50 km sud-est de Phuket și reprezintă un paradis tropical. El face parte din Parcul Natural Nopparattara – Koh Phi Phi, o zonă abundentă în corali și viață marină. Insulele sunt înconjurate de Marea Andaman și plajele sunt lungi, cu nisip alb și ape limpezi de culoare verde-albăstruie.

Care dintre aceste uimitoare 10 locuri de pe planetă reprezintă următoarea dvs. destinație de vacanță?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 săptămâni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 luni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 luni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.