Cele mai spectaculoase 5 insule în Honduras

Honduras este înconjurată de Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Marea Caraibilor și Oceanul Pacific. Orașe precum Tegucigalpa și San Pedro Sula, centre culturale, și Parcul Național Cusuco atrag un număr mare de vizitatori. Însă țara este renumită mai ales pentru plajele extraordinare. Iată care sunt cele mai bune 5 insule în Honduras, pentru o vacanță de neuitat.

Sursa: s/v The Red Thread

5. Isla El Tigre

Este situată la sud de Honduras, în Golful Fonseca. Această insulă vulcanică răsare din apă într-un mod dramatic. În afară de plaje epice, insula are un singur oraș, Ampala, unde puteți vedea case istorice de lemn și recent reconstruita Biserică Parque Central.

Sursa: Caribe Maya

4. Cayos Cochinos

Cayos Cochinos este formată din două insule și este localizată la nord de Honduras. Zona este retrasă și poate fi accesibilă doar cu ajutorul bărcilor de dimensiuni mici. Aceste insule sunt vizitate doar de iubitorii de natură, aventuri și peisaje spectaculare. Bariera de corali este excelentă datorită interdicției pescuitului comercial. Astfel snorkelingul și scufundările sunt moduri populare de petrecere a timpului.

Sursa: YouTube

3. Guanaja

Mulți sunt surprinși să vadă că această insulă este acoperită în mare parte de păduri de pin. Aproape 90% din insulă este protejată, fiind parc național sau marin. Nu există orașe mari, localitatea principală fiind Guanaja sau Bonacca. Majoritatea turiștilor aleg această destinație pentru scufundări printre corali și nave naufragiate.

Sursa: BBC

2. Utila

Cea mai mică dintre insule, Útila, obișnuia să fie cunoscută ca fiind foarte ieftină pentru cei care fac scufundări. Cu toate că secretul a fost dezvăluit, rămâne o destinație grozavă pentru această activitate. Există numeroase școli de scufundări iar atracțiile principale includ o biodiversitate extraordinară și existența rechinilor balenă în zona coastei. În orașul Útila puteți vizita magazine, restaurante și două plaje principale.

Sursa: YouTube

1. Roatan

Roatan este cea mai mare insulă din cele ale golfului și cea mai dezvoltată. Este un loc popular pentru vasele de croazieră și este localizată lângă cel de-al doilea cel mai mare recif de corali din lume. Mergeți în Golful West și pe plaja Tabyana pentru a vă bronza și pentru a admira un apus la malul mării. Roatan este locul ideal pentru a cunoaște cultura locală, Garifuna. Optați pentru un tur cu ghid în satele Garifuna. Scufundatul, snorkelingul și plimbările cu caiacul sunt populare.

Care dintre aceste insule în Honduras este preferata dvs.?

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close