Cele mai populare experiențe de călătorie din lume

Dacă sunteți în căutarea inspirației pentru următoarea vacanță, ați nimerit în locul potrivit. Site-ul TripAdvisor a realizat lista celor mai populare experiențe de călătorie din lume.

TripAdvisor a lansat lista cu cele mai populare 10 experiențe de călătorie din lume. Analizând rezervările din ultimul an, cercetătorii au putut prezice tendințele turismului de top din acest an și ceea ce inspiră călătorul la nivel global.

Cercetătorii au concluzionat că atracțiile istorice și deja populare, de la Sagrada Familia din Barcelona până la Capela Sixtină din Vatican, s-au numărat printre cele mai căutate și vizitate. În general călătoriile pentru a vizita obiective istorice și culturale au cunoscut o creștere. Aceasta s-a văzut în procentajul rezervărilor, care a crescut cu 125% în ultimul an.

În timp ce Chicago și New York au fost singurele orașe din S.U.A. care se află pe lista Top 10 Trip Advisor, experiențele în orașe precum Roma și Veneția au apărut în mod repetitiv. Rezervările în Roma și-n împrejurimi, de exemplu, au făcut ca aceasta să revendice trei locuri în clasament.

Trip Advisor a constatat, de asemenea, că vizitatorii internaționali, indiferent de destinația lor, caută în mod constant experiențe de tip skip-the-line, de a evita statul la cozi pentru a intra la un obiectiv turistic. În timp ce Trip Advisor oferă aproape 1200 de oportunități expres, Turnul Eiffel și turul studioului Harry Potter sunt doar două dintre experiențele de tip skip-the-line care s-au regăsit pe lista celor 10 experiențe populare de călătorie.

În continuare vă prezentăm lista celor mai populare 10 experiențe de călătorie:

1. Skip-the-line: Muzeul Vatican, Capela Sixtină
2. Croazieră pe râu – Arhitectura orașului Chicago
3. Skip-the-line: Roma Antică și Coloseumul – Tur de jumătate de zi, la pas
4. Roma Hop-On, Hop-Off – Tur rapid de vizitare a principalelor obiective
5. Acces prioritar: Barcelona – Turul Catedralei La Sagrada Familia
6. Vârful Turnului Eiffel: Acces prioritar cu ghid
7. Studiourile Warner Bros: Cum a fost realizat Harry Potter, cu transport de lux, dus-întors, din Londra
8. Bilete pentru intrarea în clădirea Empire State
9. Murano, Burano și Torcello – tur de jumătate de zi
10. Vizitarea regiunii Toscana într-o zi

Care sunt experiențele de călătorie pe care le-ați alege anul acesta?

Descoperiți:

← Close