Cele mai impresionante 5 castele de lângă Dublin, Irlanda

Capitala Irlandei este locul ideal pentru oricine este interesat de istorie și de arhitectura regală. În Dublin puteți vizita enorma catedrală a Sf. Patrick, din secolul al XII-lea, Universitatea Trinity și Castelul din Dublin. Cu toate acestea, vă recomandăm să alegeți călătorii de o zi pentru a descoperi 5 castele de lângă Dublin.

5. Castelul Birr

Orașul mic Birr se află la doar 140 km vest de capitala irlandeză. În timp ce strada principală a orașului are câteva magazine și restaurante fermecătoare, principalul motiv pentru vizitarea orașului este Castelul Birr. Încă din secolul al 12-lea au fost puse bazele acestuia. Numeroasele modificări aduse de-a lungul timpului au contribuit la crearea înfățișării impunătoare a castelului de astăzi. Părți ale Castelului Birr sunt încă rezidențiale, servind ca locuință celui de-al 7-lea Conte din Rosse. Alte părți ale Castelului Birr sunt deschise publicului, iar unele încăperi adăpostesc Centrul Istoric al Științelor din Irlanda.

4. Castelul Trim

Nord-vest de Dublin este Castelul Trim, cel mai mare castel normand din toată Irlanda. Castelul Trim a fost construit în mai bine de 30 de ani, în secolul al 12-lea și a servit ca un important sit religios și militar. În secolul al 15-lea a servit ca loc de întâlnire al parlamentului, iar moneda locală a fost bătură aici. Este unic datorită dimensiunii sale, a vârstei și a formei cruciforme.

3. Castelul Rock of Cashel

Unul dintre cele mai interesante castele din Irlanda se află la aproape două ore distanță de Dublin. Legendele de la Cashel datează din perioada în care Sf. Patrick însuși a alungat pe Satana dintr-o peșteră, dând destinației o origine de rău augur. Regii au trăit pe acest sit timp de secole, deși castelul care există astăzi datează din secolul al 12-lea. Unele dintre clădirile importante care merită explorate sunt Catedrala din secolul al 13-lea, Capela Cormac și Turnul Rotund.

2. Castelul Malahide

Un castel foarte apropiat de Dublin este Castelul Malahide, situat la doar 14 km nord de capitală. A fost construit în secolul al 12-lea și a rămas reședință privată până când a devenit proprietatea Irlandei în anii 1970. Vă recomandăm turul castelului dar și explorarea împrejurimilor care păstrează influențele secolului al 18-lea. În plus, Castelul Malahide are o cameră excelentă pentru banchete, dar și o zonă unde puteți comanda mese delicioase după o plimbare.

1. Castelul Kilkenny

La 130km sud-est de Dublin se află Castelul Kilkenny. A fost construit la sfârșitul secolului al 12-lea de către normanzi, pe terenul înalt de lângă râul Nore. Vizitatorii pot să se plimbe în voie în grădinile de trandafiri din jurul castelului precum și în zonele împădurite, accesul fiind gratuit. Explorați interiorul castelului pentru a descoperi impresionanta Sală Mare și unele dintre dormitoarele mobilate.

Care dintre aceste 5 castele de lângă Dublin este preferatul dvs. și din ce motive?

← Close