Cele mai frumoase insule din Brazilia

Brazilia este cunoscută pentru oamenii frumoși și prietenoși, samba, Carnavalul de la Rio și jungla amazoniană. Dar, știați că aici există și unele dintre cele mai frumoase insule? Așa că, dacă ați visat întotdeauna la o vacanță exotică, iată care sunt cele mai frumoase insule din Brazilia.

5. Ilhabela

Ilhabela este un grup de insule situate pe coasta de nord a orașului Sao Paulo. Numele său înseamnă o insulă frumoasă, iar vizitatorii descoperă rapid de ce. Aceste insule braziliene sunt binecuvântate cu plaje frumoase și mai mult de 360 ​​de cascade. În junglele sale tropicale veți întâlni maimuțe sălbatice și aproximativ 300 de specii de păsări, inclusiv tucani. Ilhabela, cunoscută sub denumirea de Capitală a Navigației din Brazilia, găzduiește în fiecare an Rolex International Sailing Week – cel mai mare concurs de navigație din America Latină. Alte sporturi de apă, inclusiv surfing și snorkeling, sunt, de asemenea, foarte populare pe aceste insule.

4. Ilha de Santa Catarina

Această insulă oferă multă varietate într-un spațiu relativ mic. Pe Ilha de Santa Catarina, veți găsi Florianopolis, capitala statului Santa Catarina. Acest oraș este cunoscut pentru viața de noapte entuziasmantă și se mândrește cu o zonă istorică minunată în centrul orașului. Ilha de Santa Catarina găzduiește, de asemenea, numeroase plaje superbe, inclusiv plaja Joaquina, un loc foarte popular. Pe lângă plajele sale, Ilha de Santa Catarina se mândrește cu frumoase păduri de pin, lacuri și dune de nisip. Această insulă, care este conectată la continent prin două poduri suspendate, este un loc de vacanță preferat pentru turiștii din țări cum ar fi Argentina, Paraguay și Uruguay.

3. Ilha de Tinhare

Această insulă frumoasă este probabil cunoscută cel mai bine datorită satului Morro de Sao Paulo. Acest mic sat nu are străzi sau mașini, și are plaje uimitoare cu palmieri. Numele lor sunt ușor de reținut fiind intitulate: prima, a doua, a treia și a patra. A 2-a plajă este cel mai popular loc pentru vizitatori și are numeroase baruri și restaurante. Ilha de Tinhare găzduiește și alte câteva așezări, printre care Grapua, Gamboa și Galeao. Dacă decideți să vizitați Ilha de Tinhare, veți găsi multe de făcut. Apele sale sunt clare și calde, perfecte pentru înot sau snorkeling. Drumețiile montane sunt o activitate populară. Există și o mică insulă vecină, Boipeba, pe care mulți vizitatori aleg să o exploreze.

2. Ilha Grande

Dacă căutați o insulă care a rămas în mare parte nedezvoltată, vă recomandăm să vizitați Ilha Grande, aflată la aproximativ 160 km de Rio de Janeiro. De-a lungul anilor, această insulă a fost folosită în scopuri interesante. A fost odată o colonie de leproși și, pentru mai bine de 90 de ani, a fost și o închisoare care găzduia unii dintre cei mai răi infractori din Brazilia. Dar, odată ce închisoarea a fost închisă în 1994, turiștii au început să fie atrași de această insulă datorită frumoasele sale plaje și a pădurilor tropicale uimitoare. Și pentru că Ilha Grande este o rezervație naturală, fauna sălbatică este incredibilă. Aici puteți întâlni maimuțe, papagali, iguane și cele mai mari rozătoare din lume, capibara.

1. Fernando de Noronha

Puneți la cale un plan sistematic înainte, dacă doriți să vizitați Fernando de Noronha, un arhipelag de 21 de insule și insulițe din Oceanul Atlantic. Pentru a proteja aceste insule fragile, doar 460 de turiști pe zi au permisiunea să le viziteze.  New York Times a inclus Arhipelagul Fernando de Noronha pe lista de destinații care trebuie vizitate în 2014. Această laudă este bine meritată. Apele din jurul lui Fernando de Noronha sunt limpezi și înțesate cu pești, delfini și țestoase, făcându-le perfecte pentru snorkeling și scufundări. Veți găsi, de asemenea, o mulțime de plaje minunate, multe dintre ele pustii, golfuri frumoase și cascade minunate pe aceste insule foarte speciale și foarte exclusive.

Care dintre aceste insule din Brazilia este preferata dvs.?

Descoperiți:

← Close