Cele mai frumoase 5 peșteri ascunse din lume

Există atât de multe minuni naturale aflate la suprafața Pământului încât uneori uităm să luăm în considerare ceea ce este ascuns sub picioarele noastre. Haideți să privim mai adânc și să descoperim frumusețea ascunsă. Acestea sunt cele mai frumoase 5 peșteri ascunse din lume.

5. Peșterile de gheață din Mendenhall, Juneau, Alaska, S.U.A.

Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase peșteri de gheață din lume. Se află situate sub un ghețar și includ săli spațioase. Sunt înconjurate de gheață albastră care se topește încet și care creează izvoare. Schimbările climatice ar putea distruge această minune naturală, așa că vă recomand să o vizitați cât încă mai este posibil. Apoi bucurați-vă de celelalte minuni ale orașului Juneau, care este o destinație turistică populară în Alaska.

4. Peșterile Batu, Gombak, Malaezia

Această atracție se află la 13km nord de Kuala Lumpur. Este ușor accesibilă printr-o călătorie cu trenul. Peșterile adăpostesc un templu sacru. În timp ce cavernele au o vechime de peste 400 de milioane de ani, situl religios înconjurător, complet cu statui hinduse enigmatice, aurite, a fost fondat abia la sfârșitul anilor 1800.

3. Peștera Melissani, Kefalonia, Grecia

În exterior, peștera este înconjurată de pădure. Înăuntru este un lac pe care vizitatorii pot să se plimbe cu barca. Una dintre sălile peșterii nu are tavan, acesta s-a prăbușit în urma unui cutremur. Lumina zilei face apa atât de limpede încât bărcile par suspendate în aer. Potrivit mitologiei grecești, acest loc este „Peștera Nimfelor” și a zeului Pan.

2. Peșterile Waitomo, Țara Regelui, Noua Zeelandă

Sub un mic sat, există un sistem de peșteri strălucitoare, recent descoperit. Se spune că are peste 2 milioane de ani. Efectul strălucitor este de fapt creat de un număr mare de viermi numiți Arachnocampa luminosa. Acești viermi radiază lumină și au fost descoperiți numai în doua locuri: Australia și Noua Zeelanda.

1. Peștera Son Doong, Parcul Național Phong Nha Ke Bang, provincia Quảng Bình, Vietnam

Această peșteră a fost descoperită în 2010. Este considerată de experți cea mai mare de pe planetă. Cuvântul „peșteră” nu este chiar potrivit pentru a descrie această minune. Aici vizitatorii descoperă o întreagă lume nouă, fosile, o junglă, o vegetație necunoscută anterior, un râu și cascade. De asemenea, în acest loc există așa numitele „perle de pește” sau cristale de calcit.

Care dintre aceste 5 peșteri ascunse vă stârnește interesul?

← Close