Cele mai frumoase 5 lacuri din Franța

Primăvara se lasă așteptată anul acesta. Așa că vă puteți planifica din timp o vacanță de weekend, pentru a vizita cele mai frumoase lacuri din Franța.

5. Lacul Bourget

Este un lac alungit, considerat cel mai adânc din Franța. Format în urma topirii unui glaciar în urmă cu 19.000 de ani, lacul Bourget este înconjurat de munți, pe de o parte, și orașe, pe de altă parte. Un loc bun pentru panorama lacului este Dent du Chat. Conduceți până la Relais și apoi continuați la pas. Ciclismul și drumețiile în jurul lacului sunt activități populare. De asemenea Bourget are o plajă frumoasă cu vedere la Alpi.

4. Lacul Saint Croix

Lacul Saint Croix este relativ tânăr. El datează din 1973, când barajul Sainte Croix a fost construit peste râul Verdun. Este înconjurat de dealuri și păduri, are plaje cu nisip unde puteți înota sau vă puteți relaxa. Lacul este un loc popular pentru caiac, navigație sau windsurf.

3. Lacul Geneva

Acesta separă Franța de Elveția și este uimitor. Culoarea apei variază de la albastru clar la verde sticlos, un spectacol minunat la poalele Alpilor. Este cel mai mare lac de pe râul Rhone și unul dintre cele mai mari din Europa de Vest. Lacul Geneva este popular pentru plimbări cu barca și curse de iahturi. Optați pentru o croazieră pe lac pentru a vedea castelul medieval Château de Challon, orașele inedite, podgoriile și vilele franceze de pe țărmurile sale.

2. Lacul Serre-Ponçon

Când navigați de-a lungul lacului Serre-Ponçon, în sud-estul Franței, veți vedea munți sălbatici care coboară abrupt înspre apă. În alte locuri, veți vedea dealuri cu curbe blânde care se rostogolesc în acest lac artificial. Unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din Europa, Serre-Ponçon, a fost creat în anii ‘60 ca parte a unui proiect de prevenire a inundațiilor. Campingul este permis de-a lungul lacului, însă vizitatorii recomandă evitarea acestui loc în septembrie, deoarece vremea este imprevizibilă.

1. Lacul Annecy

Cu o atmosferă veselă, Lacul Annecy, din regiunea Savoie, este ideal pentru turiști. Puteți să vă plimbați pe jos sau cu bicicleta de-a lungul lacului, să vă bucurați de o masă luată la o cafenea cu vedere la lac sau să vă aventurați în apă pe o barcă închiriată. De asemenea, puteți înota în lac fără teamă. Datorită reglementărilor stricte de mediu, Lacul Annecy este cunoscut ca cel mai curat lac al Europei. Peisajele sunt pitorești, lacul fiind înconjurat de munți și sate, inclusiv frumosul Annecy, cunoscut și ca „Veneția Alpilor”.

Pe care dintre aceste 5 lacuri din Franța ați dori să le vizitați?

← Close