Cele mai bune locuri de vizitat dacă vă aflați pentru prima oară în Praga

Praga este o destinație turistică foarte populară în ultimii ani. Principalele motive sunt faptul că este o capitală accesibilă din punct de vedere al prețurilor și debordează în obiective istorice, culturale și istorice. Iată care sunt cele mai bune locuri de vizitat dacă vă aflați pentru prima oară în Praga.

1. Castelul din Praga

Este un complex de clădiri impresionante și un punct de reper pentru oraș. Face parte din Patrimoniul Cultural UNESCO. Aici puteți vizita Palatul Regal, Bazilica Sfântului George și Catedrala Sfântului Vit. Stilurile arhitecturale se îmbină ideal astfel veți putea admira construcții gotice și romanice, datând din secolul al 10-lea.

2. Piața Orașului Vechi

Este probabil cel mai aglomerat loc din capitală. Întreaga piață vibrează de forfota turiștilor. Monumentele care o înconjoară sunt absolut superbe. Ceasul Astronomic, Biserica Sfântului Nicolae, Palatul Kinský și Biserica Sfintei Fecioare din Týn sunt doar câteva dintre ele.

În Evul Mediu, turnul care adăpostește Ceasul Astronomic era considerat una dintre marile minuni ale lumii. A rămas până în zilele noastre o atracție extraordinară cu statuetele apostolilor și cele mișcătoare.

3. Cartierul evreiesc

Acesta este locul unde puteți învăța despre istoria evreilor din Republica Cehă și să admirați arhitectura impresionantă. Vechiul Cimitir Evreiesc, sinagogile și muzeele vă vor conduce pe aleile istoriei.

4. Podul Carol

Mergeți la pas pe podul a cărei construcție a fost încheiată în 1402. Admirați statuile sfinților, priveliștea castelului și a orașului vechi. Bucurați-vă de suveniruri și reprezentațiile artiștilor de pe pod. Vizitați-l la căderea serii pentru a admira luminile orașului și răul Vltava.

5. Bere locală, Knedlo și alte mâncăruri tradiționale

Ar fi mare păcat să vizitați Praga și să nu gustați produsele locale. Există un tur special pentru iubitorii de bere, Printre localurile recomandate se numără Beergeek, Zly Casy, T-anker, U Fleku și Novomestsky. În privința mâncării încercați celebrele găluști cu diferite umpluturi și “knedlo”, adică friptură de porc într-un sos cremos, cu garnitură de afine.

Orașul este absolut superb. Arhitectura, muzeele, podurile peste Vltava, bisericile și diferitele festivaluri care au loc aici sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le puteți vizita în Praga.

Care sunt locurile dvs. preferate din oraș și ce recomandați să viziteze cei care vizitează orașul pentru prima oară?

← Close