Cele mai bune destinații europene în care să călătoriți în luna mai

Vremea bună începe să fie constantă și ideală pentru vacanțe de scurtă durată. Iată care sunt destinațiile europene în care vă recomandăm să călătoriți în luna mai.

1. Lacul Como, Italia

Recomandăm Lacul Como pentru o vacanță scurtă în timpul lunii mai. Există numeroase atracții în jurul acestui loc pitoresc. Puteti explora lacul optând pentru una din excursiile ce se organizează până la Bellagio sau Varenna, doua dintre cele mai idilice sate din jurul lacului Como. Vizitați renumitele vile din jurul acestuia. Villa Carlotta este un palat din secolul al XVIII-lea. Descoperiți colecția de picturi și sculpturi. Majoritatea turiștilor aleg să viziteze acest loc pentru a admira grădina și peisajele minunate pe care le oferă.

2. Lille, Franța

Acest orășel idilic este amplasat la distanță de o oră de Paris. Este una dintre destinațiile culturale cele mai populare în acest moment. Vremea în timpul primăverii este minunată, perfectă pentru plimbări lungi pe străzile pietruite. Guvernul a investit sume mari de bani în proiecte de artă destinate publicului. Unul dintre acestea este Lille3000, expoziții în interior și exteriorul galeriilor de artă, dar și un muzeu de artă contemporană. Relaxați-vă după o zi întreagă de plimbare prin oraș, la unul dintre bistrourile recent deschise.

3. Barcelona, Spania

Sezonul estival a început deja, în mai, în Barcelona. Multitudinea de opțiuni de petrecere a timpului include activități pe plajă, viață de noapte tumultoasă, muzee, case de artă, biserici și parcuri. Vizitați Arcul de Triumf și Parcul Ciutadella din fața acestuia pentru o zi în soarele catalan, printre monumente de artă impresionante. Luați la pas străzile orașului și vă veți simți ca într-un muzeu în aer liber. La fiecare pas veți întâlni piețe superbe, sculpturi, biserici și restaurante moderne.

4. Aarhus, Danemarca

Aarhus iese din umbra capitalei Copenhaga. Orașul cu canale este sigur, puțin aglomerat și are un farmec aparte. Este un oraș dinamic, amplasat la 15 minute cu bicicleta de plajă, port și pădure. Zona din jurul orașului oferă cea mai diversificată paletă de atracții din Danemarca. De vizitat recomandăm Jelling Rune Stones, un sit UNESCO, fiorduri și plaje.

5. Malta

Mica insulă europeană oferă priveliști minunate. Capitala Valetta este Capitală Europeană anul acesta. Așa că pregătiți-vă de carnaval, festivități culturale și artistice, festivaluri și concerte. Relaxați-vă la plajă sau faceți scufundări în apele cristaline ale Mediteranei.

În care dintre aceste destinații europene v-ar plăcea să călătoriți în luna mai?

Descoperiți:

← Close