Categories: Discover

Cele mai bune 5 destinații turistice pentru femei care călătoresc pe cont propriu

Care sunt locurile în care o femeie se simte în siguranță atunci când călătorește de una singură? Pentru doamnele și domnișoarele cărora le place să exploreze locuri noi, să se bucure de atracții turistice deosebite pe cont propriu, am adunat în lista de mai jos cele mai bune 5 destinații turistice.

1. Barcelona, Spania

Barcelona este un oraș prietenos pentru pietoni și necesită doar o hartă pentru a fi descoperit. Bucurați-vă de Parcul Güell, petreceți o zi la malul mării sau mergeți la cumpărături în Las Ramblas. Încărcați-vă bateriile la unul dintre restaurantele locale în timp ce savurați o porție de paella sau tapas.

2. Seattle, Washington, SUA

Omniprezenta cultură a cafelei face ca luatul cinei de una singură să fie ceva comun în Seattle. Seattle este considerat locul de naștere a muzicii grunge, iar cele mai mari companii de distribuție a cafelei fondate aici sunt Starbucks, Seattle’s Best Coffee și Tully’s. Numărul mare al cafenelelor vă va facilita alegerea unui loc pentru relaxare între două obiective turistice vizitate. Fiți sigure să bifați Muzeul EMP, Space Needle Space și Pike Place Market.

3. Munich, Germania

Localnicii primesc cu entuziasm turiștii care călătoresc pe cont propriu în acest oraș bavarez. Vizitați Turnul Olympiapark, brutăriile Mom & Pop sau savurați o halbă de bere la una dintre berăriile locale Biergarten. Vizitați piețele de Crăciun și încercați vinul fiert, glühwein într-una dintre cele mai apreciate destinații turistice de către europeni.

4. Dubrovnik, Croația

Orașul are o rată scăzută a criminalității. Plimbați-vă de-a lungul coastei în orașul medieval. Pășiți pe străzile pietruite, explorați magazinele de suveniruri, admirați arhitectura orașului și monumentele acestuia. Plaja este la doar câteva minute depărtare de Centrul Vechi. Relaxați-vă cu o ședință de snorkeling, înot sau închiriați un caiac.

5. Salzburg, Austria

Simțiți-vă ca o prințesă în orașul natal al celebrului Mozart. Faimosul său castel Hohensalzburg vă va transpune în paginile unui basm. Vizitați mânăstirea Nonnberg și Grădinile Mirabell și recreați scena favorită din filmul Sunetul Muzicii. Opriți-vă la cea mai mare berărie din Austria, Augustiner Bräu, sau mergeți la o plimbare cu bicicleta în orașul cel mai prietenos cu bicicliștii din țară.

Care este destinația dvs. preferată pentru a călători pe cont propriu?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 săptămâni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 săptămâni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 săptămâni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 săptămâni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

3 săptămâni ago

Review: naive Magazinul București, o experință dezamăgitoare

De ziua mea am ales să trec pe la noua locație situația în centrul Bucureștiului,…

3 săptămâni ago

Acest site folosește cookies.