Ce puteți vizita într-o singură zi în Amsterdam

Andrei Beldiman, 27 feb.. 2018

În caz că timpul este limitat, centrul capitalei olandeze este destul de restrâns ca suprafață. Aflați acum ce puteți vizita într-o singură zi în Amsterdam.

1. Explorați canalele orașului

Există multe canale în Amsterdam iar dacă aveți doar o zi la dispoziție trebuie să le vedeți pe cele mai mari. Vă recomand să alegeți o plimbare cu barca pe Herengracht, în timp ce Prinsengracht și Keizersgracht puteți să le vizitați pe jos. Rezervați-vă din timp biletele pentru călătoria cu barca.

2. Vizitați Damrak, Piața Dam și Palatul Regal

Damrak este bulevardul unde se află clădirea care adăpostea odinioară bursa de valori, monumentala clădire Beurs van Berlage și alte construcții istorice de o frumusețe arhitecturală deosebită. Piața Dam și Palatul Regal sunt unele dintre cele mai cunoscute locuri din oraș. Puteți alege un tur al palatului sau vă puteți opri în fața lui pentru fotografii.

3. Amsterdam Begijnhof

Pentru cei care caută un loc autentic Begijnhof este o nestemată. Mica zonă găzduiește o biserică, case istorice și una dintre cele două case de lemn originale din întreg orașul.

4. Piața de flori plutitoare

Chiar dacă nu intenționați să cumpărați flori trebuie să vizitați piața de flori plutitoare. Puteți cumpăra bulbi de flori, tot felul de suveniruri sau pur și simplu să vă plimbați.

5. Alegeți unul dintre muzeele Van Gogh, Rijksmuseum sau Casa Anne Frank

Amsterdam este recunoscut pentru muzeele sale, dar sincer, dacă aveți doar o zi la dispoziție, vă va fi greu să vizitați chiar și unul singur. În caz că vă încăpățânați, alegeți unul dintre cele de mai sus și înarmați-vă cu răbdare pentru a sta la rând la intrare.

6. Semnul I Amsterdam

În spatele Muzeului Rijksmuseum este amplasat celebrul semn I Amsterdam. Instalat în 2005, a devenit rapid un simbol al orașului. Dacă doriți să evitați mulțimile de turiști, vă recomand să mergeți aici la răsărit.

7. Explorați cartierul Jordaan

Dacă vreți să vă simțiți ca un local get-beget mergeți la o plimbare în cartierul rezidențial Jordaan. Explorați labirintul de străzi înguste, condimentate cu fel de fel de magazine și cafenele.

8. Red Light District

Nu este pe gustul tuturor dar este un loc unic în lume. Vizitați-l pe seară pentru a surprinde autenticitatea acestuia și păstrați-vă mintea deschisă.

Acestea au fost recomandările noastre pentru o zi în Amsterdam. Ce alte locuri v-au plăcut sau v-ar plăcea să vizitați în Amsterdam?

← Close