Ce oraș din România este în topul celor mai frumoase destinații europene

Unul dintre orașele românești a fost inclus în topul celor mai frumoase destinații europene.

Sezonul cald aduce cu el primele plecări în vacanță ale turiștilor. Pentru cei care încă se gândesc la următoarea destinație de vacanță, un oraș din țara noastră a fost inclus în topul celor mai frumoase destinații europene.

Site-ul brightside.me a alcătuit topul celor mai frumoase oraşe din Europa.

În primele locuri se află Bruges, în Belgia.

Orașul Vechi are un aer romantic care vă invită la cine autentice, plimbări pe podurile arcuite și admirarea arhitecturii. Supranumit “Veneția Nordului”, Bruges este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe de pe bătrânul continent.

A 2-a recomandare este Sintra, Portugalia.

Acest tărâm de basm vă va introduce pe un tărâm magic, colorat și exotic în același timp. Descoperiți castele de poveste, istorie, cultură și arhitectură cum nu veți mai vedea altundeva. Bucătăria locală și viața de noapte sunt alte atuuri.

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România și, iată, din lume, este Brașovul.

Perla Transilvaniei este înconjurată de munți. Acoperișurile cărămizii, bastioanele, Biserica Neagră și Poiana Brașov sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le are de oferit. Turiștii revin în Brașov pentru arhitectură, ski, în timpul iernii, mâncarea tradițională românească și atmosfera degajată.

Orașul vechi, polonez, Gdansk, este aşezat pe ţărmul Mării Baltice.

Zeci de cafenele, muzee numeroase, expoziții și clădiri artdeco, colorate atrag turiștii în numere mari. Atmosfera este unică, ideală pentru o vacanță alături de prieteni, persoana iubită sau familie.

Mostar, în Bosnia şi Herţegovina închide top 5 al celor mai frumoase orașe europene.

Vechiul pod era structura care odinioară împărţea oraşul în partea bosniacă şi cea croată. În ziua de azi Mostar este un loc unic, plin de viață. Aici se întâlnesc civilizaţiile şi culturile estice şi occidentale. Influențele variate sunt resimţite în arhitectură, în bucătărie şi în tradiţiile locale.

În top 10 cele mai frumoase orașe europene se numără și Bled, în Slovenia, amplasat la poalele Alpilor Julieni. Novi Sad, în Serbia, Koman, în Albania, Ronda, în Spania și Český Krumlov, în Republica Cehă sunt celelalte locuri pe care le recomandăm.

Care sunt orașele dvs. preferate din Europa și de ce?

Citiți și:

← Close