Categories: Discover

7 Sate pitorești din Grecia pentru o vacanță relaxantă (I)

Este ușor să ne pierdem în superlative atunci când vorbim despre sate pitorești din Grecia. Dar avem nevoie de cuvinte precum extraordinar, grozav, teatral și frumos pentru a le descrie. De la sate pescărești, colorate și până la cele muntoase, pline de istorie, satele grecești sunt locuri memorabile pe care sigur vă veți dori să le revedeți.

1. Fiskardo

Fiskardo este un sat port în nordul Insulei Kefalonia, Marea Ionică. Străduțele înguste sunt străjuite de case colorate, magazine de suveniruri și restaurante. Este o destinație populară în rândul vedetelor amerciane precum Pink sau Sarah Jessica Parker. Este singurul sat de pe insulă rămas intact după cutremurul din 1953.

2. Parikia

Parikia este construit în jurul portului, este capitala și cel mai mare oraș de pe Insula Paros. Pentru mulți este doar un loc de popas în drum către Santorini. Rămâneți pentru a descoperi acest loc și veți fi prinși în mrejele sale. Începeți-vă turul la vechea moară din centrul orașului. Admirați casele albe cu ferestre și uși colorate. Vizitați castelul ce datează din secolul al 13-lea. Deplasați-vă cu ușurință pe bicicletă către plajele din apropiere.

3. Nafplio

Nafplio este o destinație populară pentru excursiile de o zi din Atena. Elementele de arhitectură venețiană sunt regăsite în construcțiile de pe insulă. Un exemplu al Renașterii Miceniene sau al arhitecturii neo-mediteraneene din secolul 20 este clădirea care adăpostește sediul Băncii Naționale a Greciei. Printre atracțiile acestui sat amintim Turnul cu Ceas, Bisericile Sfântului Nicolae și a Sfântului Gheorghe și malul mării care este iluminat în timpul nopții.

4. Metsovo

Metsovo, în nordul Greciei, este o destinație ideală pentru vacanța de iarnă deoarece este amplasat în apropierea pârtiilor de schi. Explorați străduțele pietruite începând din Piața Centrală. Vizitați mânăstirea Sfintei Paraschiva care datează din secolul al 15-lea, faimoasă pentru templul de lemn. De asemenea puteți alege să vedeți Muzeul de Artă, un castel din secolul al 17-lea sau o mânăstire cu moară de apă. Încheiați ziua cu o degustare de brânză și vin, realizate în localitate.

5. Chora, Patmos

Chora, pe Insula Patmos, este alcătuit din clădiri albe amplasate la baza unui deal pe care se află o veche mânăstire bizantină. Aceasta este dedicată Sfântului Ioan Teologul și datează din secolul al 12-lea. Explorați străduțele înguste și admirați panorama satului și a Mării Egee. Cu toate că are doar câteva sute de locuitori, Chora este capitala insulei.

6. Galaxidi

Micul sat din Golful Corint este considerat unul dintre cele mai pitorești sate de pe teritoriul Greciei. Este un vechi oraș naval, presărat cu vile construite de vechi căpitani. Puteți afla mai multe detalii despre istoria navală în cadrul unui muzeu. Admirați clădirile impozante, construite în stil neo-clasic, în timp ce vă pierdeți pe străzile satului.

7. Agios Nikolaos

Sfântul Nicolae este un oraș-port în estul insulei Creta. Aici găsiți câte ceva pentru fiecare: artă, cumpărături, plaje frumoase, muzee, ruine arheologice și trei faleze de explorat. Dacă aveți poftă de explorare, alegeți o excursie cu barca pe insula Spinalonga sau descoperiți, pe jos, un sat colorat în apropiere.

Care dintre aceste sate pitorești din Grecia este preferatul dvs.?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 săptămâni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

2 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

2 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

2 luni ago

TAROM pe 1 iunie 2021: „Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

TAROM organizează un eveniment special de ziua copiilor. Compania Națională lansează campania „Avion cu motor,…

2 luni ago

Zborurile Ryanair București – Timișoara și retur, revin din iunie. TAROM vine cu oferte de nerefuzat

Zborurile Ryanair pe ruta București - Timișoara și retur, revin din 2 iunie 2021, de…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.