6 Țări mai puțin cunoscute pentru o vacanță unică

La ora actuală există 195 de state suverane și independente în lume. Multe dintre ele sunt puțin cunoscute, însă astăzi vă prezentăm 6 dintre ele. Acestea sunt destinații turistice surprinzătoare, ideale pentru o vacanță unică.

1. Swaziland

Swaziland sau oficial Regatul Swaziland, este o țară din sudul Africii. Capitala este Mbabane, iar țara este condusă de regele Mswati al III-lea, fiind ultima monarhie absolută din Africa. Este una dintre cele mai mici țări din Africa. În prezent, Swaziland se confruntă cu dificultăți economice și politice după procesul de democratizare din statele învecinate. Swaziland menține în mod necesar relații foarte prietenoase cu națiunea mult mai mare din Africa de Sud.

Peisajul din Swaziland este diversificat, cu regiunea înaltă Highveld întinzându-se de la vest la est. Urmează zona munților și a dealurilor din Middleveld care coboară spre zonele joase din Lowveld. Munții Lebombo sunt mai joși și separă Lowveld de fâșia de câmpie de pe coasta Mozambicului.

2. Brunei

Brunei este o țară insulară situată pe coasta insulei Borneo din Asia de Sud-Est. Cu toate că notorietatea țării este mică la nivel mondial, cu toții am auzit cel puțin o dată despre cât de bogat este Sultanul din Brunei. Cu excepția coastei Mării Chinei de Sud, Brunei este înconjurat complet de statul Sarawak din Malaezia și este separat în două teritorii de orașul Limbang, ce face parte din statul Sarawak. În prezent Brunei are o populație de 400.000 de oameni, cu resurse naturale bogate de ulei și gaze naturale.

Relieful este predominant muntos, iar pe litoral prezintă un relief colinar și de câmpie. Râul principal ce drenează jumătate din acest stat este Sungai Belait.

3. Republica Seychelles

Continentul african se bucură de o diversitate nu doar culturală și a popoarelor, dar și geografică. Un exemplu perfect îl constituie Republica Seychelles, o țară insulară. Aceasta este formată din 115 insule din Oceanul Indian. Este amplasată la 1,600 km est de Africa, în nordul insulei Madagascar. Seychelles are cea mai mică populație dintre toate statele Africii.

Acest stat a investit mult în turism în ultimii ani, iar influxul de capital străin a contribuit la eliminarea multor probleme de sărăcie care au afectat în trecut zona. Frumusețea peisajelor este absolut fantastică, cu plaje cu nisip fin, ape turcoaz, păduri tropicale, corali și pești colorați și țestoase gigant.

4. Sikkim

Națiunea Sikkim a existat din secolul al 8-lea și până în 1975. Era o țară mică, fără ieșire la mare, înconjurată de India și China. Amplasată în Munții Himalaya, națiunea nu a fost niciodată forțată să cedeze invadatorilor străini și, în schimb, a ales din proprie voință să se unească cu India în anii ’70. În ciuda dimensiunilor mici, Sikkim era extrem de divers. În această țară, care are mai puțin de 3.000 de kilometri pătrați, existau 11 limbi oficiale (de la unirea cu India acest număr a crescut la 13).

Statul are 28 de vârfuri de munte, mai mult de 80 de ghețari, 227 lacuri glaciare (inclusiv Lacurile Tsongmo, Gurudongmar și Khecheopalri), cinci izvoare termale importante și peste 100 de râuri. Apele termale din Sikkim sunt renumite pentru valorile lor medicinale și terapeutice. Printre cele mai cunoscute sunt cele de la Phurchachu, Yumthang, Borang, Ralang, Taram-chu și Yumey Samdong.

5. Surinam

Surinamul este una dintre cele 3 națiuni mici găsite la nord de Brazilia. Ca și multe alte națiuni din “lumea nouă”, Surinam s-a aflat sub dominația mai multor triburi indigene până la sosirea coloniștilor olandezi în secolul al 17-lea. Surinam a devenit stat suveran abia în 1975. Surinam nu este foarte cunoscut pe plan internațional și este de fapt considerat o națiune din Caraibe. Acest lucru se datorează nu numai locației relativ apropiate față de Caraibe, ci și datorită asemănărilor etnice și culturale cu vecinii lor din insule.

În nord câmpia litorală este mlăștinoasă, acoperită în parte de mangrove. Podișul Guyanelor are un aspect deluros și este dominat de munți joși. Clima este ecuatorială și subecuatorială moderată de alizee. Fauna este extrem de variată, de la păsări viu colorate, papagali, ibiși, și colibri, la maimuțe, șerpi anaconda și furnicari. Există mai multe rezervații naturale, dintre care amintim Central Suriname unde există peste 5000 de plante și 400 specii de păsări.

Care dintre aceste țări mai puțin cunoscute ar putea constitui o destinație pentru o vacanță unică?

← Close