Discover

5 Sate pitorești, mai puțin cunoscute, din Toscana, Italia

Pe lângă celebrele Florența, Pisa sau Siena, Toscana oferă vizitatorilor și o paletă diversificată de sate mai puțin cunoscute.

Toscana este probabil cea mai boemă zonă a Italiei. Orașele medievale ascund muzee cu opere de artă ale faimoșilor pictori și sculptori italieni. În zonele de deal este plantată vița de vie din care provin unele dintre cele mai faimoase vinuri. Astăzi vă prezentăm 5 sate mai puțin cunoscute, din Toscana, pe care trebuie neapărat să le vizitați.

1. Montefioralle

Montefioralle este situat în apropierea localității Greve, în regiunea Chianti. Satul, care datează din secolul al XI-lea, s-a dezvoltat în jurul celei mai înalte secțiuni a unui deal, care corespunde așezării feudale antice. Acesta este locul în care se speculează că ar fi fost născut Amerigo Vespucci, explorator și cartograf.

2. Anghiari

Anghiari este un frumos sat medieval cu vedere înspre valea verde a Tibrului. Datorită poziției sale strategice, a fost o fortăreață importantă în Evul Mediu. Atunci au fost construite ziduri masive care au făcut-o inaccesibilă. În fiecare iulie, are loc aici festivalul Anghiari – festival de muzică clasică, muzică de cameră, cor și operă.

3. San Miniato

Acest sat se află amplasat pe trei dealuri mici, într-o poziție strategică, peste valea râului Arno. A purtat numele de Tedesco (german) pentru a fi distins de mănăstirea cu același nume din Florența. Printre obiectivele turistice se numără Biserica Sfântului Francesco, Palatul Vicarilor, Muzeul Diocesan.

4. Pitigliano

Pitigliano oferă o priveliște impresionantă. Satul este situat pe roci vulcanice, iar casele sale se ridică chiar din stâncă. Centrul vechi al satului este cunoscut ca micul Ierusalim pentru prezența istorică a unei comunități evreiești. Aceasta a fost întotdeauna bine integrată în contextul social și are propria sinagogă.

5. Barga

Barga este un oraș medieval în provincia Lucca din Toscana, în centrul Italiei. Are în jur de 10.000 de locuitori și este numit „cel mai scoțian oraș din Italia”. Acest lucru este datorat panoramei deluroase care aduce aminte de cea a Scoției. În plus, există numeroase cabine telefonice roșii situate pe străzi. Aici are loc festivalul internațional anual de operă, Opera Barga Festival, și festivalul de succes Bargajazz.

Ce alte sate mai puțin cunoscute, din Toscana, v-au atras atenția?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

Compania Ryanair a făcut anunțul pentru această categorie de pasageri

Un comunicat transmis de compania aeriană Ryanair a făcut mai multe anunțuri importante pentru români…

o oră ago

Airbus livrează primul elicopter UH-72B Lakota către Garda Națională a Armatei SUA

Airbus Helicopters a livrat primul UH-72B, cea mai recentă versiune a elicopterului său Lakota, Gărzii…

2 săptămâni ago

Aeroport Otopeni: Pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP

Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări…

2 luni ago

Blue Air operează două zboruri săptămânale Iași-Londra Heathrow

Astăzi a fost inaugurat zborul de linie Iași-Londra Heathrow (și retur), operat de compania Blue…

4 luni ago

Acest avion ar putea ajunge oriunde în lume în patru ore. Cât vor costa biletele

Industria aviației este în criză, există o presiune globală pentru a reduce emisiile de carbon,…

4 luni ago

Trenurile Soarelui 2021! București – Constanța și retur din 11 iunie, plus cele private

CFR a anunțat că trenurile Soarelui vor reveni din 11 iunie și vor circula până…

4 luni ago

Acest site folosește cookies.