Discover

5 Sate pitorești, mai puțin cunoscute, din Toscana, Italia

Pe lângă celebrele Florența, Pisa sau Siena, Toscana oferă vizitatorilor și o paletă diversificată de sate mai puțin cunoscute.

Toscana este probabil cea mai boemă zonă a Italiei. Orașele medievale ascund muzee cu opere de artă ale faimoșilor pictori și sculptori italieni. În zonele de deal este plantată vița de vie din care provin unele dintre cele mai faimoase vinuri. Astăzi vă prezentăm 5 sate mai puțin cunoscute, din Toscana, pe care trebuie neapărat să le vizitați.

1. Montefioralle

Montefioralle este situat în apropierea localității Greve, în regiunea Chianti. Satul, care datează din secolul al XI-lea, s-a dezvoltat în jurul celei mai înalte secțiuni a unui deal, care corespunde așezării feudale antice. Acesta este locul în care se speculează că ar fi fost născut Amerigo Vespucci, explorator și cartograf.

2. Anghiari

Anghiari este un frumos sat medieval cu vedere înspre valea verde a Tibrului. Datorită poziției sale strategice, a fost o fortăreață importantă în Evul Mediu. Atunci au fost construite ziduri masive care au făcut-o inaccesibilă. În fiecare iulie, are loc aici festivalul Anghiari – festival de muzică clasică, muzică de cameră, cor și operă.

3. San Miniato

Acest sat se află amplasat pe trei dealuri mici, într-o poziție strategică, peste valea râului Arno. A purtat numele de Tedesco (german) pentru a fi distins de mănăstirea cu același nume din Florența. Printre obiectivele turistice se numără Biserica Sfântului Francesco, Palatul Vicarilor, Muzeul Diocesan.

4. Pitigliano

Pitigliano oferă o priveliște impresionantă. Satul este situat pe roci vulcanice, iar casele sale se ridică chiar din stâncă. Centrul vechi al satului este cunoscut ca micul Ierusalim pentru prezența istorică a unei comunități evreiești. Aceasta a fost întotdeauna bine integrată în contextul social și are propria sinagogă.

5. Barga

Barga este un oraș medieval în provincia Lucca din Toscana, în centrul Italiei. Are în jur de 10.000 de locuitori și este numit „cel mai scoțian oraș din Italia”. Acest lucru este datorat panoramei deluroase care aduce aminte de cea a Scoției. În plus, există numeroase cabine telefonice roșii situate pe străzi. Aici are loc festivalul internațional anual de operă, Opera Barga Festival, și festivalul de succes Bargajazz.

Ce alte sate mai puțin cunoscute, din Toscana, v-au atras atenția?

Andrei Beldiman

Andrei Cristian Beldiman - video reporter 10 ani de experiență internațională în hoteluri de 4 și 5 stele, cu precădere în Grecia Editor și fotograf în timpul liber Călător, povestitor și explorator

Share
Published by
Andrei Beldiman

Recent Posts

„Epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit” | Anunţul unei cunoscute companii aeriene de tip low-cost

Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip…

o oră ago

Horoscop rune Mihai Voropchievici 8-14 august 2022

Horoscop rune 8-14 august 2022, cu Mihai Voropchievici. Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit darul runelor…

3 zile ago

Horoscop Cristina Demetrescu 8 – 15 august 2022

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat previziunile astrologice pentru primele două săptămâni ale lunii august 2022.…

4 zile ago

Simona Pătrașc, de la Visuri la Cheie, s-a stins cu ultima dorință neîmplinită

Moartea Simonei Pătrașc, tânăra din Buzău diagnosticată cu o boală necruțătoare, i-a tulburat pe oamenii…

4 zile ago

Acest site folosește cookies.