5 Recomandări pentru locuri de vizitat în Viena

Unul dintre cele mai frumoase și pline de istorie orașe din lume este Viena. Capitala Austriei este înțesată de muzee, grădini, bijuterii arhitecturale și atracții unice. Astăzi vă prezentăm cele mai renumite 5 locuri de vizitat în Viena.

Sursa: Concert Vienna

1. Palatul Schönbrunn

Această atracție este una dintre cele mai vizitate și fotografiate din Viena. Există peste 1000 de camere aici, dintre cele mai cunoscute amintim Apartamentele Împărătesei Maria Tereza, Apartamentele Imperiale și Casa Palmierilor. Stilul arhitectonic baroc, cu multe ferestre și statui este impresionant. Castelul rezistă din anii 1600. Grădinile acestuia sunt absolut încântătoare mai ales primăvara. Puteți opta pentru turul imperial al castelului. Veți vizita 22 de camere ale castelului timp de 30 – 40 de minute și costă în jur de 14 euro pentru un adult.

Sursa: Erasmusu.com

2. Muzeul de Istorie a Naturii

Acesta este unul dintre cele mai bune muzee de acest fel din Europa. Puteți admira animale împăiate, minerale, roci și multe altele. Printre exponatele extraordinare se numără schelete de dinozauri și figurina Venus of Willendorf, veche de 29,500 ani. Copiii au intrarea gratuită, iar biletul pentru un adult costă 10 euro.

Sursa: Hofburg Wien

3. Hofburg

The Hofburg este un complex imens de clădiri, grădini și camere impresionante. Aici au avut reședința conducătorii austrieci începând cu secolul al 13-lea. Acesta este un loc care trebuie neapărat vizitat de iubitorii de arhitectură. Stilurile renascentist, baroc și gotic sunt reprezentate în construcțiile din complex. Apartamentele imperiale și colecția de argint merită văzute. Prețul unui bilet care include un ghid audio este în jur de 14 euro.

Sursa: Vladimir Rosulescu – Geografie

4. Catedrala Sfântul Ștefan

Cunoscută și ca Stephansdom, catedrala datează din secolul al 12-lea. A suferit numeroase lucrări de reconstrucție, dar a rămas unul dintre punctele de atracție principale ale orașului. Există 13 clopote în catedrală, iar vitraliile sunt impresionante. De asemenea puteți observa catacombe, altare, mici capele și dale colorate. Pentru a afla mai multe despre catedrală alegeți turul zilnic de 30 de minute.

Sursa: Vienna

5. Parcul de distracții Prater

Situat între Dunăre și canalul acesteia, parcul atrage un număr mare de vizitatori pe tot parcursul anului. Roata enormă oferă vederi spectaculare ale orașului. Mâncărurile diverse și atracțiile amuzante vă vor atrage privirile la fiecare pas. Puteți afla mai multe despre istoria parcului în cadrul Muzeului Prater. De asemenea aveți șansa de a vă fotografia cu figurinele din ceară ale vedetelor la Muzeul de Ceara Madame Tussauds în Viena.

Printre alte atracții ale orașului se numără Grădina Zoologică, Opera Națională, Parcul Stadt, cu monumentului din aur al lui Johann Strauß, Școala Spaniolă de Călărie sau Hundertwasserhaus, o casă ”prietenoasă atât cu natura cât și cu oamenii”.

Care sunt locurile dvs. preferate în Viena?

← Close