5 Locuri de vizitat în Muntenegru

Pentru cei care își doresc să iasă din clasicul itinerariu al vacanțelor la mare, vă propun Muntenegru. Munte și mare, atmosferă venețiană, distracție și liniște, toate în același loc. Iată 5 locuri de vizitat în Muntenegru.

1. Kotor

Kotor este considerat unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale de pe coasta Adriaticii. Orașul fortificat este înconjurat de munți abrupți care oferă o imagine pe atât de dramatică, pe atât de superbă. Majoritatea elementelor de arhitectură dau impresia că vă aflați în Veneția. Vechiul oraș este dominat de Catedrala Saint Tryphon, construită în secolul al XII-lea. Pentru iubitorii de drumeții există poteci care vă poartă pe dealurile din apropierea orașului, pentru o panoramă extraordinară a acestuia.

2. Parcul Național Durmitor

Amplasat în jurul satului de munte Žabljak, Parcul Național Durmitor este un paradis pentru iubitorii de natură. Este situat în Alpii dinarici și include vârfurile înalte ale masivului Durmitor, 18 lacuri glaciare și râul Tara, unde există al 2-lea cel mai adânc defileu din lume. Schiatul și snowboardingul sunt principalele activități pe timp de iarnă, în timp ce raftingul, campingul și drumețiile atrag vizitatorii în lunile calde.

3. Perast

Situat la nord-vest de Kotor, Perast este un orășel remarcabil. Un număr mare de vile din piatră și biserici istorice există în acest loc. Două dintre capelele pitorești ale orașului sunt situate pe mici insule, Fecioara Maria și Sfântul George. Pe malul mării, Biserica Sfântul Nicolae merită vizitată pentru priveliștea plăcută pe care o veți avea, odată ajunși în vârful clopotniței. Cu toate că nu există nici o plajă în acest oraș, iubitorii de soare se pot bronza pe stâncile din fața golfului.

4. Budva

Budva este un oraș vechi, pitoresc, amplasat pe coasta Muntenegrului. Budva se mândrește cu un centru vechi minunat, 35 de plaje în regiune și instituții culturale importante. Viața de noapte vibrantă a orașului face ca Budva să fie cel mai popular loc de vizitat în Muntenegru. Noaptea, barurile, cluburile și restaurantele din oraș sunt pline de vizitatori și localnici deopotrivă. Pentru cei care caută un loc mai relaxant pe riviera Budva, le recomand să se îndrepte către Bečići. Orașul se află în apropiere, atmosfera este calmă, iar plaja frumoasă și nisipoasă.

5. Mânăstirea Ostrog

Mânăstirea Ostrog este cel mai neobișnuit loc al țării. Este suspendată în peretele stâncii Ostroška Greda. Constituie o destinație de mare importanță pentru pelerinajul creștin. Întreaga mănăstire este amplasată într-o peșteră, sculptată într-o stâncă aproape verticală. Construită în secolul al XVII-lea ca refugiu împotriva Imperiului Otoman, ea găzduiește rămășițele fondatorului său, Sveti Vasilje, care a fost sfințit după moartea sa în 1671. În interiorul mânăstirii există două biserici construite în locul a două peșteri. Acestea sunt decorate cu fresce, dintre care unele au fost pictate direct pe pereții stâncii.

Ce alte locuri recomandați celor care merg în Muntenegru pentru prima oară?

Înainte să pleci, te rugăm urmărește AIR24 și pe Google News.

← Close