5 Locuri de vizitat, înainte de a le pierde din cauza schimbărilor climatice

Încălzirea globală se produce mai repede decât mulți se așteptau. Aceasta are efecte devastatoare asupra locațiilor din întreaga lume. Efectele schimbărilor climatice sunt riscante pentru multe dintre principalele destinații de călătorie ale lumii. De la Amazonia și Veneția, până la Alpi, acestea sunt locurile pe care să le vizitați înainte de a fi schimbate pentru totdeauna.

Sursa: Radio Vacanta

1. Marea Barieră de Corali

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume cuprinzând aproximativ 3000 de recifuri și 300 de insule ce se întind de-a lungul a 2600 kilometri și acoperă o suprafață de 344,400 km². Reciful este situat în Marea Coralilor în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei. (Wikipedia)

Creșterea temperaturilor oceanelor a cauzat înălbirea coralilor în porțiuni vaste. Acest lucru duce la pierderea coralilor. Studii recente au arătat că mai mult de 90% din Marea Barieră de Corali a experimentat înălbirea într-o oarecare măsură.

Sursa: ALPSinsight

2. Alpii

Aceast lanț montan european se întinde în opt țări și oferă unele dintre cele mai căutate pante de schi din lume. Odată cu creșterea temperaturilor medii anuale zăpada s-a topit în cantități semnificative. Astfel sezonul de iarnă, pentru practicarea sporturilor, a fost scurtat. Multe stațiuni au început deja să compenseze oferind tratamente spa și activități în aer liber, cum ar fi lecții de călărie sau tenis, pentru a atrage mai mulți vizitatori în afara sezonului.

Sursa: The Telegraph

3. Valea Ronului

Situată în sudul Franței, Valea Ronului se numără printre cele mai savuroase regiuni viticole din lume. Vița de vie se întinde pe o suprafață de aproximativ 200km lungime. Vizitatorii puteau petrece o săptămână întreagă, de la o degustare la alta, admirând podgoriile înconjurătoare, pe un fundal montan. Dar, pe măsură ce temperaturile globale cresc, făcând mediul inospitalier pentru vii, mulți experți prognozează că producția se va scufunda iar producătorii de vin vor fi nevoiți să se retragă înspre nord, către temperaturi mai scăzute.

Sursa: TripSavvy

4. Veneția

Este imposibil să umbli pe străzile din Veneția fără a fi sedus de farmecul său. Marea Adriatică curge prin canalele sale. Este locul ideal pentru romantism, la bordul unei gondole. Localnicii au ajuns să aștepte în mod frecvent inundații în Piazza San Marco și în alte părți joase ale orașului. Dar, pe măsură ce nivelurile oceanelor cresc, Veneția se îndreaptă către o inundație mult mai gravă. Autoritățile au investit în diguri speciale și alte tehnologii pentru a împiedica calamitățile, dar numai timpul va spune dacă aceste sisteme vor fi viabile.

Sursa: Facts Legend

5. Pădurea Amazoniană

Cea mai mare pădure tropicală de pe Pământ, Amazonia, acoperă aproximativ 40% din America de Sud. Călătorii vor găsi papagali stacojii și broaște săgeată-otrăvită care trăiesc alături de jaguari și leneși în pădurea tropicală umedă. Cu toate acestea, în ciuda dimensiunii sale, schimbările climatice au făcut din Amazonia un habitat fragil. Seceta extremă a lăsat copacii uscați, vulnerabili la distrugerea pe scară largă și susceptibili la incendii forestiere.

Care sunt locurile pe care vă doriți să le vizitați înainte de a fi total modificate din cauza schimbărilor climatice?

← Close