5 Locuri de explorat în 2018, care se află încă sub radar

Dacă turiștii, aglomerațiile și cozile vă fac anxioși, de ce nu alegeți drumul mai puțin cunoscut? Iată 5 locuri de explorat anul acesta, care se află încă sub radar.

Sursa: YouTube

1. Indonezia

Veți fi surprinși de culoarea roză a plajei de pe Insula Lombok. Puteți închiria o mașină pentru a explora și plaja Tanjung Aan, care este un loc superb și retras. Optați pentru o plimbare până pe unul dintre vârfurile vulcanice din Bali. Explorați ruinele templelor Hindu ce datează din secolul al 14-lea. Acestea sunt situate în Pădurea Sacră a Maimuțelor din Ubud. Zburați din Singapore către Jakarta sau Bali și apoi luați o cursă low-cost sau un feribot către una dintre cele 13 mii de insule.

Sursa: Timp Liber – Acasa.ro

2. Balcani

Dubrovnikul este locul ideal pentru fanii serialului „Game of Thrones”. Satul Mostar, din Boznia Herțegovina este mai puțin turistic, însă la fel de plin de istorie și ruine demne de vizitat. Castelul Bran, în România, și Munții Blestemați din Albania oferă peisaje demne de cele mai frumoase filme istorice. Țările din Balcani au un șarm deosebit și oferă panorame care vă vor lua respirația.
Avantajul este numărul mic de turiști care vă va face șederea mai plăcută. Optați pentru transportul în comun atunci când vă aflați în una dintre aceste țări, pentru a gusta atmosfera locală.

Sursa: Economica

3. Taiwan

Mica insulă, aflată în estul Chinei este trecută de multe ori cu vederea de către turiști. Nu vă lăsați păcăliți. Insula este ideală pentru cei care nu știu exact ce vor în vacanța lor. Varietatea peisajelor și a activităților vă va facilita alegerea unui mod de a petrece timpul. La nord este Parcul Național Yangmingshan, iar la sud plaja tropicală Fulong. Acestea contrastează cu zgârie-norii cosmopolitului Taipei. Evitați să mergeți între iunie și august, în sezonul taifunurilor. Cele mai bune luni pentru a călători în Taiwan sunt din octombrie până în februarie.

Sursa: Carpati Travel

4. Iordania

Marea Moartă, ruinele antice ale orașului Petra și ruinele templelor din Jerash merită vizitate. Explorați deșertul de pe spatele unei cămile până la oaza Wadi Rum. Cei care caută relaxarea într-o stațiune luxuriantă se pot îndrepta către hotelurile din portul Agaba sau cele de pe malurile Mării Moarte. Vizitați ruinele orașului antic, Petra, cât se poate de devreme pentru a evita toropeala amiezii.

Sursa: DEFRANCORP

5. Panama

Cancun și Cabo sunt renumite pentru petrecerile din timpul vacanței de primăvară. Cei care caută zone mai puțin turistice se pot îndrepta către Plaja Starfish, în Bocas del Toro, pentru lecții de surf. Alegeți un tur al fermelor de cafea, al vulcanilor și al pădurilor din Chiriquí. Explorați piețele pietruite și catedralele Vechiului Oraș, iar apoi savurați la cină o porție de empanadas și ceviche. Evitați sezonul ploios din aprilie până în decembrie.

Ce alte destinații superbe, dar mai puțin cunoscute cunoașteți?

← Close